BonaireDutch

Benoeming Bestuurscollege UPB en MPB in navolging op het coalitieakkoord

Nombrashon Di Kolegio Ehekutivo Di Upb I Mpb Konforme E Akuerdo Di Koalishon

Tijdens de geagendeerde vergadering van de Eilandsraad op 18 april 2023 zijn de coalitiepartners UPB en MPB als bestuurscollege geïnstalleerd. De coalitiepartners hebben hiervoor een verzoek ingediend op 12 april 2023. 

Hierin wordt gerefereerd aan het coalitie akkoord waarin de bestuurs-ambitie staat om mede binnen het kader duurzame ontwikkeling Bonaire te zorgen voor merkbare positieve verandering voor de inwoners van Bonaire. En door goed en behoorlijk bestuur te volgen effectiviteit en efficiency te behalen in de uit te voeren werkzaamheden. Bovendien is een goed en behoorlijk bestuur resultaatgericht en responsief bestaande uit een integer en stabiel bestuur 

Met de installatie van het nieuwe bestuurscollege treedt namens de MPB Gedeputeerde Elvis Tjin Asjoe af. Tot het nieuwe bestuurscollege zijn toegetreden namens de UPB Gedeputeerde James Kroon en Gedeputeerde Jolinda Duncan-Craane en namens de MPB Gedeputeerde Hennyson Thielman. De portefeuille verdeling zal tijdens de eerste bestuursvergadering van het Bestuurscollege worden vastgesteld en gepubliceerd. 

Related posts

Weersverwachting tot donderdag 17 augustu 2023

EA News Author

De wetenschap achter het beschermen van vogels

EA News Author

Weersverwachting tot woensdag 08 november 2023

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message