SabaDutch

Boodschap voor de dag van de bevrijding Saba Raadslid Rolando Wilson

Rolly Wilson

Dit jaar vieren we voor de derde keer de Dag van de Bevrijding op Saba. Het is 160 jaar geleden dat de slavernij in de Nederlandse koloniën werd afgeschaft. Velen van ons weten dat er in de hele regio de Emancipatie Dag wordt gevierd en daarom hebben we besloten deze historische dag op Saba te vieren. We moeten nooit de geschiedenis van ons eiland vergeten en weten dat vrijheid niet gratis is, maar dat het betaald werd door degenen die voor ons kwamen.

Hoewel het onmogelijk is voor ons om de slavernij en de gevolgen ervan voor onze voorouders te vergoeden, is het voor ons haalbaar om na te denken over de vooruitgang die we op Saba hebben gezien. Laten we daarom kijken hoe ver Saba is gevorderd, waar we allemaal in staat zijn om dit prachtige eiland, de ongerepte koningin, te bewonen, met gelijke kansen ongeacht de kleur.

Voor sommigen lijkt slavernij misschien iets van het verleden, maar het is niet zo omdat mensen in deze tijd nog steeds op verschillende manieren in slavernij worden gehouden, door armoede, onophoudelijke oorlogen en het misbruik van degenen die niet kunnen vechten. We moeten ons blijven informeren over de problemen waar veel mensen mee te maken hebben, ook al lijken ze ver weg.

Laten wij de gelegenheid benutten om deze gebeurtenis te herdenken die een zeer pijnlijk hoofdstuk in ons verleden zou hebben afgesloten dat vele Saban-voorouders onder het slavernijstelsel hebben doorstaan. Terwijl wij deze dag in de geschiedenis herdenken, wil ik mij baseren op de wijsheid van Karl Marx: “Elke emancipatie is het herstel van de menselijke wereld en van de menselijke relaties met de mens zelf”.

Gelukkige Vrijheidsdag!
Lid van de eilandraad Rolando Wilson

Related posts

Aruba Bank kondigde de data van de 17e Aruba Bank Walk & Run 2023 aan

EA News Author

Aruba Bank steunt Respaldo

EA News Author

Minister Maduro bezoekt deze week Washington DC voor de “IMF Spring Meeting “

EA News Author

1 comment

Leave a Comment

Whatsapp Message