BonaireDutch

De Arte di Palabra-wedstrijd heeft afgelopen zaterdag plaatsgevonden in Jong Bonaire

Kompetensia Di Arte Di Palabra Ku A Tuma Luga Na Jong Bonaire 1

 Tourism Corporation Bonaire (TCB) heeft haar bijdrage geleverd aan de activiteit van Arte di Palabra (Woordkunst), gezien het belang van dit evenement. Het gaat immers om talentvolle jongeren en omdat de activiteit op unieke wijze waarde geeft aan onze taal Papiamentu. Daarnaast wordt door de wedstrijd het gebruik van onze moedertaal Papiamentu gestimuleerd bij jongeren van groep 8 van de basisschool en uit het voortgezet onderwijs.

Op creatieve wijze ontdekken en ervaren de jongeren de liefde voor Papiamentstalige literatuur. Dit gebeurt door verschillende vormen van taalexpressie, maar voornamelijk door middel van gedichten en verhalen. Door het stimuleren van de jongeren en hen bewust te maken van het gebruik van onze taal, creëert Arte di Palabra voorbeeldige jongeren voor Bonaire die ambassadeurs worden voor onze taal Papiamentu. Als ambassadeur zorgen zij met liefde en respect voor het behoud van onze taal Papiamentu. Daarnaast inspireert en creëert Arte di Palabra Bonaire jonge schrijvers en acteurs om zodoende onze literatuur in het Papiamentu uit te breiden, te promoveren en te behouden.

Vóór het begin van de Arte di Palabra-wedstrijd zijn alle deelnemers en enkele leden van het Arte di Palabra-team bij elkaar gekomen in het kantoor van de TCB en daarna hebben ze in Playa een korte rondrit gemaakt die bij Jong Bonaire eindigde. De rondrit was in het ‘treintje’ van Jack Tours die nu helemaal beschilderd is met de TCB-branding: It’s in our nature. 

Bij aankomst van de deelnemers bij Jong Bonaire werden ze met een groot applaus begroet door het aanwezige publiek en de wedstrijd kon toen meteen van start gaan.

TCB-directeur Miles Mercera heeft ook het woord gevoerd, waarbij hij alle deelnemers succes toewenste en hen ervan verzekerde dat het voor TCB een grote eer is om deel uit te maken van de Arte di Palabra.

TCB feliciteert alle winnaars en wenst hen heel veel succes toe bij de Arte di Palabra-wedstrijd ABC 2023 die op Aruba gaat plaatsvinden.      

Kompetensia Di Arte Di Palabra Ku A Tuma Luga Na Jong Bonaire

Related posts

Tourism Corporation Bonaire tekent lanceringsovereenkomst voor nieuw cultureel evenement “Kings of Krioyo, It’s in our Nature”

EA News Author

Gedeputeerde Kroon geeft startsein nieuwe bibliotheekautomatisering

EA News Author

‘Ban Kombersá ku MPB’/ (‘Kom praten met de MPB’) was een succes

EA News Author

1 comment

Leave a Comment

Whatsapp Message