Lokaal/ArubaDutch

Leden van het Kibrahacha Centrum genieten van hun Summer Camp

Miembronan Di Centro Kibrahacha A Gosa Di Nan Summer Camp 1

Luicia Hoek, activiteitencoördinator bij het Kibrahacha 60+ centrum, vertelt over hun activiteiten tijdens het zomerkamp. Net zoals scholen sluiten, sluiten ook stichtingen, dit komt omdat veel van de vrijwilligers met vakantie gaan en de stichtingen zich meer op de vrijwilliger richten.

Echter, er zijn leden die willen blijven komen naar het gebroken centrum en om deze reden is er een summer camp geopend dat begon op 10 juli en vandaag is afgelopen, maar om het einde van het summer camp te beëindigen is besloten om dit seizoen af te sluiten met een certificaat dat wordt uitgereikt aan iedereen die aan dit summer camp heeft deelgenomen.

Ook voor de afsluiting van dit deel werd een gezamenlijke lunch gehouden met alle deelnemers. Luicia Hoek vertelt dat ze tijdens het zomerkamp verschillende activiteiten heeft gedaan, zoals het rondrijden in de bus rond de plaatselijke dorpen waar onze grootouders van houden en verschillende delen van Aruba hebben bezocht.

Maar in het centrum zelf hebben de leden ook verschillende activiteiten gedaan tijdens de 4 weken waarin ze op canvas schilderden, verrassingsdozen maakten voor iedereen die op het moment dat ze de doos openden wat ze erin vonden, een lekker eten moesten maken en zo hun talent in de keuken toonden.

Ook werden in de hele tuin van Kibrahacha verschillende plaatsen gezocht waar de ouderen zich konden diverse dingen zoeken. Ze moesten ook de namen vertellen van de bomen in de tuin. Deze keer waren er niet veel leden omdat velen van hen geen vervoer hadden.

Er is al een besluit genomen om het volgende jaar beter te plannen en de leerlingen die dit jaar deelnamen voor te bereiden, gezien het feit dat de leerlingen die deelnamen aan het zomerkamp voor het eerst deelnamen aan een dergelijk evenement en dat alle ervaring die voor het volgende jaar werd opgedaan een breder idee heeft om het zomerkamp tijdens de vakantie voort te zetten.

Op 14 augustus zal het kibrahacha centrum weer open zijn en zullen alle leden komen, maar ook de inwoners van Aruba worden uitgenodigd als er een buurman, moeder, vader of broer die 60+ is, hen een beetje van het kibrahacha centrum te vertellen of hen een dagje mee te nemen om zo kennis te maken met het centrum en zo ook met de andere leden een gezellige tijd door te brengen.

Click aki bao like y share 

Miembronan Di Centro Kibrahacha A Gosa Di Nan Summer Camp 2

Related posts

Korpschef Sr. Braaf bezoek Politiebureau Sint Eustatius

EA News Author

Weersverwachting tot donderdag 18 mei 2023

EA News Author

Minister Dangui Oduber: Land Aruba, zorginstellingen en zorgverleners sluiten een historisch zorgakkoord duurzame gezondheidszorg

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message