BonaireDutchInternational

Onderzoek impact vuilverbranding lagun

Selibon2

Binnenkort wordt er in opdracht van Selibon een uitgebreider onderzoek ingesteld naar de impact van de vuilverbranding nabij Lagun. Dit onderzoek wordt ondersteund door het openbaar lichaam Bonaire. Eerder werd er een verkennende onderzoek uitgevoerd door Ecovision in opdracht van Selibon en gefaciliteerd door het openbaar lichaam Bonaire. Dit in aansluiting op de aanhoudende klachten van de direct omwonenden. 

Het openbaar lichaam Bonaire neemt deze klachten zeer serieus en stelt de volksgezondheid als belangrijkste aspect centraal. Tijdens het verkennende onderzoek en vooruitlopend op het uitgebreidere onderzoek dat wordt ingesteld is de vuilverbranding stilgelegd. Met oog voor het belang van de omwonenden is het doel om eerst de situatie volledig in kaart te brengen en daarna de benodigde maatregelen te nemen.  

Het OLB heeft op 5 april gesproken met de heer John Janga, voorzitter van Asosiashon Pro Lagun en in het gesprek benadrukt dat het OLB de situatie zeer serieus neemt en een structurele oplossing wil vinden voor alle partijen. In aansluiting hierop is er vanuit het OLB een informatieve brief gestuurd aan de leden van Asosiashon Pro Lagun. Afgesproken is dat het OLB de omwonenden regelmatig zal informeren en betrekken bij de vervolgstappen. 

Het is in het belang van de direct omwonenden dat er helderheid en duidelijkheid komt. Vandaar dat het OLB de prioriteit legt bij het onderzoek en het nemen van de nodige maatregelen. De bevindingen en uitkomsten daarvan worden eerst en direct teruggekoppeld aan de omwonenden.  

 

Related posts

Bonaire verwelkomt de Carnival Celebration, een gedenkwaardig debuut in het Caribisch Gebied

EA News Author

Parke National Arikok met workshops voor iedereen die regelmatig in het maritieme leven is

EA News Author

TUI blijft investeren in abc-eilanden:14 vluchten per week en meer non-stop

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message