Lokaal/ArubaDutch

Openstaande geldboetes

Ministerio Publico 1

Ook in 2024 zal het openbaar ministerie structureel doorgaan met het innen van openstaande geldboetes. Dit in samenwerking met de CEA en de Luchthavenpolitie. Personen die door de rechter zijn veroordeeld om een geldboete te betalen en die de betalingstermijn hebben overschreden, zullen thuis worden opgezocht door de CEA of op de luchthaven door de grenspolitie staande worden gehouden.

Indien deze personen hun boete niet willen of kunnen betalen zullen zij worden aangehouden en naar de gevangenis worden overgebracht om de vervangende hechtenis uit te zitten. Iemand die door de grenspolitie op de luchthaven wordt gestopt, loopt het risico om zijn of haar vlucht te missen. 

Het openbaar ministerie doet opnieuw een dringende oproep aan personen die achterstallige geldboetes hebben om die te betalen. U kunt online betalen via het rekeningnummer 4000905 van de Arubabank onder vermelding van uw parketnummer. U kunt ook swipen aan de balie van het openbaar ministerie na het maken van een afspraak via de website www.omaruba.com.

Related posts

Staatssecretaris Van Huffelen zegt dat ze “zeer goed” bezoek heeft gehad aan Saba

EA News Author

Otmar Oduber (politicus): Na 40-45 jaar dat de raffinaderij gesloten was in 1985/1986 is bijna een hele stad in San Nicolas dood

EA News Author

Gerechtelijke toegang in Bonaire

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message