Bonaire Hulanda Internacional

Bouw van het publieke park Sunset Beach gaat beginnen


Tijdens de bouw wordt het gebied voor het publiek afgesloten

De werkzaamheden om een publiek park te bouwen bij Sunset Beach, tussen Chogogo Beach Resort en Den Laman Condominiums gaan aanstaande maandag, 6 febrüari 2023, definitief van start. Dit houdt in dat deze week al wordt begonnen met het afsluiten van het gebied voor het publiek zodat het voorlopig niet mogelijk is om van het strand gebruik te maken. De constructiewerkzaamheden zullen ongeveer een jaar in beslag nemen. Dat maakt Adely Susana-Jansen, directeur van Bonaire Overheidsgebouwen NV (BOG), donderdag bekend.

Aannemers

Op donderdag 19 januari heeft BOG, in aanwezigheid van gedeputeerde James Kroon en Farley Virginia van Heren2, de aanneemovereenkomsten ondertekend met de drie aannemers die dit prachtige project gaan uitvoeren. De hoofdaannemer, verantwoordelijk voor het gehele project, is de Bonairiaanse Wegenbouw Maatschappij N.V. (BWM). Onderaannemer Elektropro B.V. is verantwoordelijk voor de aanleg van elektra, beveiliging en communicatie en onderaannemer APA Construction N.V. is verantwoordelijk voor de bouw van het horecagebouw. Daarnaast zal hoofdaannemer BWM diverse lokale aannemers inhuren voor het uitvoeren van delen van het park, zoals de palapa’s en het b-b-q area.

‘Kick-off meeting’

Op maandag 23 januari 2023 vond een zogenaamde ‘kick-off meeting’ plaats met de aannemers en werd afgesproken dat de werkzaamheden aanstaande maandag zullen aanvangen. Ook werd afgesproken dat voor de aanvang van de werkzaamheden het gebied deze week nog zal worden afgesloten voor het publiek om te voldoen aan de veiligheidsvoorschriften en de veiligheid van een ieder te garanderen. Het zal dan ook niet mogelijk zijn om de zee vanaf dit gebied te betreden. BOG verzoekt de medewerking van een ieder om het bouwterrein te respecteren tijdens de bouwperiode. 

Zoals bekend presenteerde BOG in september vorig jaar het plan om een recreatiepark te bouwen bij Sunset Beach, met een groot aantal faciliteiten zoals een sleephelling, een helling voor personen met lichamelijke beperkingen om gemakkelijk de zee in te gaan, palapa’s, kiosken en openbare toiletten. Met plekken om te barbecueën, oefeningen te doen en voor kinderen, worden ook moderne, duurzame en toegankelijke recreatiemogelijkheden geschapen voor personen van alle leeftijden.

Related posts

Na Boneiru for di 15 di novèmber 2021 medida pa enkuentro privá i profeshonal

EA News Author

Rey Willem Alexander, Reina Maxima y Prinses Amalia a yega Boneiro

EA News Author

No tin sentido hasi test di kas debí na e kantidat abou di infekshon na Boneiru

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message