DutchBonaire

CBS: Start Nationale Rekeningen enquête Caribisch Nederland 2021

Start Nationale Rekeningen Enquete Caribisch Nederland 2021

De komende maanden wordt er op de eilanden van Caribisch Nederland het jaarlijkse onderzoek onder bedrijven uitgevoerd voor het verslagjaar 2021. Het onderzoek heeft tot doel de economische ontwikkeling op de drie eilanden in kaart te brengen. Een onderdeel van dit onderzoek is de Nationale Rekeningen enquête. Hiervoor worden bedrijven op Bonaire, Sint Eustatius en Saba door het CBS benaderd om een enquête in te vullen.  De resultaten van het onderzoek worden in het laatste kwartaal van 2023 gepubliceerd. 

Enkele resultaten uit het onderzoek Nationale Rekeningen 2020 op Bonaire, Sint Eustatius en Saba:

  • De economische krimp op Bonaire bedroeg 8,4 procent in 2020. Op St Eustatius en Saba kromp de economie met respectievelijk 25,9 procent en 6,3 procent. 
  • Op Bonaire kromp de toegevoegde waarde van de horeca met 53,3 procent door de forse daling van het aantal inkomende toeristen. Ook in de sector cultuur, sport en recreatie kromp de economie met 43,1 procent. Dit had te maken met het inreisverbod gedurende de coronapandemie.
  • De forse economische krimp van 25,9 procent op Sint Eustatius werd vooral veroorzaakt door enkele grote bedrijven op het eiland. Deze bedrijven produceren vooral voor de export, en zijn afhankelijk van regionale ontwikkelingen in de oliesector.
  • Voor zowel Saba en St Eustatius geldt dat de toegevoegde waarde van de horeca en de cultuur-recreatiesector daalde als gevolg van het reisverbod in 2020. 

Om dit voor de eilanden zeer belangrijke onderzoek voorspoedig te laten verlopen, vraagt het CBS de medewerking van bedrijven. Het CBS is wettelijk verplicht om alle verzamelde gegevens strikt vertrouwelijk te behandelen.

Voor vragen, informatie of hulp bij het invullen van de enquête kan er contact worden opgenomen met het CBS kantoor op Bonaire.

Related posts

Parlementslid Arthur Dowers Niet Evelyn maar van Huffelen zal investeren in onderwijs

EA News Author

Met innovatieve initiatieven moderniseert DRH de publieke sector

EA News Author

EU-Ambassadeur Rene Van Nes Versterkt Samenwerking op Bonaire

EA News Author

1 comment

CBS: Start Nationale Rekeningen enquête Caribisch Nederland 2021 - Notisia 365 February 22, 2023 at 3:57 pm

[…] Source link […]

Reply

Leave a Comment

Whatsapp Message