DutchInternational

Defensie in het Caribisch gebied versterkt banden met Colombia

Dsc 4786

Het stationsschip in het Caribisch gebied, Zr.Ms. Groningen, bracht afgelopen week een bezoek aan Cartagena in Colombia. Dit havenbezoek stond in het teken van het voorbereiden van gezamenlijke maritieme oefeningen en daarmee het versterken van de samenwerking op het gebied van veiligheid in de Caribische regio.

Het Nederlandse marineschip Zr.Ms. Groningen en het Colombiaanse marineschip ARC Victoria verlieten op donderdag 21 september gezamenlijk de haven van Cartagena. De twee schepen hebben op open zee maritieme oefeningen uitgevoerd, zoals het testen van basis communicatievaardigheden en manoeuvreeroefeningen. Het is voor het eerst sinds lange tijd dat een Nederlands en Colombiaans marineschip zo intensief met elkaar opereren.

De Commandant der Zeemacht in het Caribisch Gebied, commandeur Walter Hansen, organiseerde voorafgaand aan de oefening een receptie aan boord van het patrouilleschip. De gasten vormden een divers gezelschap afkomstig van zowel de Colombiaanse Marine, lokale autoriteiten en bedrijven, als vertegenwoordigers van het Nederlandse bedrijfsleven en de Nederlandse gemeenschap in Cartagena. Daarnaast maakte commandeur Hansen kennis met de bemanning van het stationsschip.

Colombia is een belangrijke veiligheidspartner van het Koninkrijk der Nederlanden in het Caribisch gebied. Grensoverschrijdende criminaliteit, waaronder drugsmokkel, heeft een zeer destabiliserende en ondermijnende werking op landen in het Caribisch gebied. Intensieve samenwerking tussen Colombia en het Koninkrijk der Nederlanden draagt bij aan de bevordering van de internationale veiligheid en stabiliteit in de regio, een van de drie hoofdtaken van defensie.

Img 9684 ScaledDsc 4952 RotatedDsc 4945

Related posts

Premier Evelyn Wever-Croes: De regering van Aruba blijft onderhandelen met Nederland om tot een betere oplossing voor Aruba te komen

EA News Author

Weersverwachting tot woensdag 10 januari 2024

EA News Author

Weersverwachting tot zaterdag 09 march 2024

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message