Lokaal/ArubaDutch

Onderzoek naar studenten die niet naar Aruba terugkeren

Sra Ponson

Onlangs heeft minister Endy Croes een ontmoeting gehad met mevrouw Liraysa Ponson y Sr. Gregorio Tromp. Mevrouw Ponson was student aan de Universiteit van Aruba, Faculteit Hospitality en Toerisme Management Studies. In de laatste fase van zijn studie deed hij onderzoek naar zijn proefschrift. Het titel di e tesis was “Factoren die verband houden met de keuze om na het afstuderen terug te keren naar Aruba”.

Zoals bekend biedt Aruba studenten een unieke kans om hun studie in het buitenland voort te zetten, onder andere in Nederland. Het is mijn wens dat de studenten die hun studie voltooien, nogmaals terugkeren naar Aruba met hun diploma, kennis en ervaring om zo bij te dragen aan de vooruitgang en ontwikkeling van ons land. Helaas, geen enkele student heeft het einde van zijn studie bereikt en is niet teruggekeerd naar Aruba. Dit betekent dat Aruba niet kan profiteren van de kennis en expertise van de studenten hier.

 

Het onderzoek naar Liraysa’s proefschrift was gebaseerd op factoren die een rol speelden in de student’s keuze om na afloop van de studie terug te keren naar Aruba. Het onderzoek biedt advies en/of suggesties voor het aantrekken van studenten naar Aruba, zodat ze kunnen blijven bijdragen aan de ontwikkeling van ons land. Liraysa interviewde dertig (30) studenten die in Nederland studeren. De belangrijkste factoren die studenten aantrekken om terug te keren naar Aruba zijn onder andere de kans op werk, de stimulans van familie en vriendschappen, het gevoel van verantwoordelijkheid voor huis en maatschappij, cultuur en waarden, ervaring opgedaan door een studie in het buitenland, het klimaat en de ontwikkeling van een land. E motiveren veel studenten om terug te keren naar Aruba omdat het een kans biedt om hun carrière verder te ontwikkelen en een salaris te krijgen dat ze verdienen. De raad streeft ernaar om studenten terug te trekken naar Aruba om onder andere meer werkgelegenheid, meer onderwijs, meer mogelijkheden om te studeren in Aruba, minder corruptie en favoritisme in ons regeringssysteem. Tot slot feliciteert minister Endy Croes Liraysa voor zijn bezoek, zijn inzet voor de studie en zijn aanbevelingen, en wenst hij Liraysa veel succes met zijn masterdiploma in organisatiewetenschappen aan de universiteit van Tilburg in Nederland.

Related posts

In 2022 4 procent meer luchtvaartpassagiers op Caribisch Nederland dan voor corona

EA News Author

Bc op brede werkbezoek in Nederland

EA News Author

Tourism Corporation Bonaire organiseert samen met Softball Team New Angel het tweede Bario Festival 2023

EA News Author

1 comment

Onderzoek naar studenten die niet naar Aruba terugkeren - Notisia 365 September 5, 2023 at 3:53 pm

[…] Source link […]

Reply

Leave a Comment

Whatsapp Message