SabaDutchInternational

Herdenkingsdag op Saba

Dia Di Memorial Riba Saba

Memorial Day werd op donderdag 4 mei gevierd ter ere van de herinnering aan al degenen die slachtoffer zijn geworden van oorlog. De 4 mei is een belangrijke dag in de Nederlandse geschiedenis, maar ook in de geschiedenis van Saban.

De Tweede Wereldoorlog was een vernietigende oorlog die in 1939 begon en zes jaar duurde. Het verwoestte het leven van miljoenen mensen over de hele wereld, inclusief de verre delen van Saba en andere Antilliaanse eilanden. Nederland bleef tijdens de oorlog neutraal, maar Duitsland viel in 1940 tevergeefs Nederland binnen met het bombardement van Rotterdam, slechts enkele dagen na de invasie.
De oorlog leidde tot de ongelukkige dood van twaalf mensen uit Saba, onder wie elf zeelieden en een verpleegster. De namen van alle 130 Antilliaanse slachtoffers staan op het monument van de Tweede Wereldoorlog in The Bottom.

Gemeenteleden, samen met de gouverneur Jonathan Johnson, evenals de eilanden en de uitvoerende raden verzamelden zich donderdag bij het monument van de Tweede Wereldoorlog. Terwijl de vlaggen op de halve mast in de achtergrond aan de zijkant van het monument zweefden, hield gouverneur Johnson een toespraak ter herdenking van de gevallen. Om precies 14:00 uur hield de menigte twee minuten stil, wat overeenkomt met het moment van stilte in Nederland.

Na de stilte legden de gouverneur van het eiland, samen met commissaris Eviton Heyliger, lid van de eilandraad Rolando Wilson, studenten van de Sacred Heart School en de Saba Comprehensive School, en kinderen van de Saba Girls and Boys After School Care kransen en bloemen op het monument dat de schoonheid en moed van de verloren levens symboliseert. De gouverneur van het eiland sloot de ceremonie af door iedereen die kwam te bedanken.

Memorial Day 2023 Overview 1Memorial Day 2023 Overview

Related posts

Een jaar voorbereiding bracht de titel van Koning en best costume voor Zomer Carnaval

EA News Author

Bonaire viert Internationale Vrouwenduikdag

EA News Author

Terwijl Aruba alleen sprak over een mogelijke ferry tussen de eilanden ABC Ferry travel van Windward Ferries lTD begon met opereren in het Oost Caribisch gebied

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message