Lokaal/ArubaDutch

Kunstprofessionals in curatoriale residentie in Zwitserland

Profesional Local Di Arte Den Residencia Curatorial Na Suisa 1

Kunsthistorica en lokale culturele manager Ana Maria Hernandez is uitgenodigd om deel te nemen aan een curatoriale residentie van 3 maanden in Villa Sträuli, gelegen in Winterthur, Zwitserland. Hernandez werd geselecteerd door de projecten die ze de afgelopen vier jaar heeft ontwikkeld voor de Aruban gemeenschap met haar stichting voor artistiek onderwijs, Plataforma Aruba. De reis werd uitgevoerd met de steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied.

Artistic residency programma’s bieden professionals de mogelijkheid om zich te concentreren op hun werk in een context die hen helpt hun professionele praktijk uit te breiden en zo bijdraagt aan de professionele ontwikkeling van de deelnemer, evenals die van hun culturele sector. Het bevordert de ontwikkeling van een professioneel netwerk, cultiveert internationale samenwerkingen en biedt een uitwisseling van perspectieven.

Villa Stäruli is een instelling die zich richt op de uitwisseling en interdisciplinaire artistieke samenwerking tussen internationale professionals. Tijdens de maanden januari tot april 2023 maakte Hernandez verschillende studiobezoeken aan kunstenaars in Zwitserland, ontmoette lokale instituten en maakte ze contact met internationale professionals. Er was ook de mogelijkheid om de artistieke praktijken van Aruba te delen in verschillende presentaties en vergaderingen. Tijdens een Open Studio presenteerde Hernandez het project van Stichting Rancho en Platforme Aruba getiteld Oda Na el Piscador in het instituut. De presentatie werd vergezeld door een pop-up-tentoonstelling van het project met de werken van Samuel Sarmiento.

Ana Maria Hernandez heeft een M.A. in Contemporary Visual Art van de Universiteit van Amsterdam en is de oprichter van Plataforma Aruba, een lokale instelling voor artistiek onderwijs. Hernandez was ook verantwoordelijk voor het programma AUA Exhibits 21-22 in het Huis van Cultuur, waar 8 lokale visuele kunstenaars hun werk presenteerden in een serie van 5 tentoonstellingen. Hij is momenteel curator en ontwikkelaar van het project Ode to the Fisherman. Dit is een project van Stichting Rancho en Plataforma Aruba in samenwerking met lokale kunstenaar Samuel Sarmiento. De film is onderdeel van het programma van de Rancho Foundation ter viering van het 200-jarig bestaan van Oranjestad.

Profesional Local Di Arte Den Residencia Curatorial Na SuisaProfesional Local Di Arte Den Residencia Curatorial Na Suisa.01Profesional Local Di Arte Den Residencia Curatorial Na Suisa.02

Related posts

Mike Eman: Het is pijnlijk om een goed partijlid te verliezen

EA News Author

Tourism Corporation Bonaire uitgeroepen tot finalist in de Routes Americas 2024 Awards

EA News Author

Auto verliest controle op Gouverneur Debrotstraat op Bonaire

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message