DutchSaba

Tijdelijke stopzetting van de waterproductie

Eng Temporary Halting Of Water Production.3

Als gevolg van weersomstandigheden die verband houden met het passeren van de orkaan Lee, is de productie van water met omgekeerde osmose (RO) tijdelijk stopgezet. Als regelmatige oefening bij het passeren van een storm werd de zuigleiding bij Fort Bay Harbor eruit getrokken. Dit is om schade aan het waterproductiesysteem te voorkomen.

Het voorbijgaan van een storm veroorzaakt zware gronddeiningen, waardoor zand en slib loskomen van de oceaanbodem, wat in het systeem terecht zou komen als het in bedrijf wordt gehouden. Het voorkomen van schade aan het waterproductiesysteem is van cruciaal belang, omdat reparaties kostbaar zijn en tijd vergen. Nu de reservoirs bij Fort Bay en The Bottom leeg zijn, is het momenteel niet mogelijk om de huizen en bedrijven van mensen van water te voorzien.

Zodra de grondwaterstijging afneemt, wordt de waterproductie hervat en als de waterreservoirs vol zijn, kunnen de waterwagens weer dienst verlenen. Het Openbaar Lichaam Saba houdt de situatie nauwlettend in de gaten en zal het publiek informeren wanneer het water gereed is voor vrachtvervoer.

Het openbaar lichaam plant een project om een weerbestendiger waterinlaatsysteem te bouwen om te voorkomen dat situaties zoals de huidige zich in de toekomst voordoen. Er is financiering beschikbaar bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) voor dit project, dat naar verwachting vóór het einde van dit jaar van start zal gaan.

Related posts

Op Bonaire :Binnenkort laag tarief Toeristenbelasting voor eilandskinderen

EA News Author

Rijden met ingevorderd rijbewijs leidt tot aanhouding

EA News Author

Invasief zeegras verdringt inheemse kwal in de Cariben

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message