Lokaal/ArubaDutch

Vincent Storimans nieuwe Vestigingshoofd VNO

Vincent Storimans

Na vier jaar neemt David Abrahams afscheid van Aruba

David Abrahams treedt per begin juni 2023 af als Vestigingshoofd van de Vertegenwoordiging van Nederland in Oranjestad (VNO), Aruba en als plaatsvervangend Vertegenwoordiger van Nederland in Aruba. Hij wordt met ingang van 3 juli opgevolgd door Vincent Storimans. 

Na bijna vier jaar werkzaam te zijn geweest bij VNO, keert de heer Abrahams samen met zijn gezin terug naar Nederland en blijft hij werkzaam voor het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, waar de Vertegenwoordiging van Nederland in Aruba onderdeel van is. Per 1 augustus start hij daar als afdelingshoofd Financiën. 

Over zijn periode in Aruba, zegt de heer Abrahams het volgende: “Het is zonder twijfel de mooiste en boeiendste functie uit mijn loopbaan tot nu toe. Het geeft voldoening een bijdrage geleverd te hebben aan het doorkomen van de covid-crisis. Ik ben vooral heel veel dank verschuldigd aan mijn fantastische team collega’s van de Vertegenwoordiging van Nederland in Aruba zonder wie ik deze functie niet had kunnen uitvoeren.”

De heer Abrahams wordt opgevolgd door Vincent Storimans (43), die op 3 juli begint bij VNO. De heer Storimans heeft Europees privaatrecht gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en heeft als diplomaat gewerkt op de Nederlandse ambassades in Moskou, Peking en Washington D.C., met als laatste functie plaatsvervangend consul-generaal in San Francisco. Van 2013 tot 2015 was hij particulier secretaris van de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, toen Lilianne Ploumen. “Ik kijk er naar uit om bij te dragen aan de belangrijke en brede relatie tussen Aruba en Nederland. Daarbij hoop ik dat mijn kennis van economische diplomatie – en acht jaar werkervaring in de Verenigde Staten – goed van pas zullen komen”, aldus de heer Storimans. 

Related posts

Vooral voor onze kinderen “Mijn vriend Monsi “van harte voor Bonaire

EA News Author

Gezamenlijk verantwoordelijk voor een veiliger Bonaire

EA News Author

Laten we een familiedag doorbrengen en tegelijkertijd bijdragen aan een goed doel

EA News Author

1 comment

Vincent Storimans nieuwe Vestigingshoofd VNO - Notisia 365 May 26, 2023 at 7:36 pm

[…] Source link […]

Reply

Leave a Comment

Whatsapp Message