DutchLokaal/Aruba

Marlon Titre voorzitter bestuur Genootschap Nederland-Aruba

Marlon Titre

Het Genootschap Nederland-Aruba heeft dr. Marlon Titre op 27 maart 2023 benoemd tot voorzitter. Hij volgt Nico van Grieken op, die sinds de oprichting in 1997 bestuurslid was, eerst als vice-voorzitter en sinds 2015 als voorzitter. 

Het bestuur van de Stichting Genootschap Nederland-Aruba is verheugd dat Marlon Titre bereid is om het stokje over te nemen. ‘Het voortbestaan van het Genootschap Nederland-Aruba is daarmee gewaarborgd.’ 

Continuïteit staat centraal 

Marlon Titre, sinds enkele jaren lid van het bestuur, is overtuigd van het belang van de missie van het GNA om in Nederland bij te dragen aan hechte koninkrijksrelaties. ‘Die bestuurlijke verantwoordelijkheid ga ik als voorzitter graag aan. Mijn ambitie is om met het gehele bestuur de continuïteit van het GNA centraal én voorop te stellen.’ 

Titre is Arubaan, kent zijn land en wil vooral jonge en veelbelovende mensen interesseren voor culturele, sociale, bestuurlijke en economische thema’s. ‘Het is goed als daardoor de banden tussen de Caribische en Europese delen van het Koninkrijk verder kunnen versterken.’  

Groot internationaal netwerk 

Gitarist en componist Marlon Titre is sinds 2018 Hoofd Klassiek aan het Koninklijke Conservatorium in Den Haag. Hij promoveert in 2013 in Creative and Performing Arts aan de Universiteit Leiden, behaalt een MBA aan de Universiteit van Maastricht en is daarna hoofd van de Master of Music aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.

Zijn gitaarspel was te horen op vele internationale podia. Hij won prestigieuze prijzen en trad op voor Hare Majesteit Koningin Beatrix, ter ere van haar regeringsjubileum.

Titre heeft een groot netwerk. Naast zijn professionele activiteiten voor het Koninklijk Conservatorium is hij o.m. bestuurlijk betrokken bij de Dutch Don’t Dance Division, is hij adviseur van het Fonds Podiumkunsten en lid van de Raad van Toezicht van de stichting Omroep Muziek (Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor). 

Voorts is hij lid van de Nederlandse Unesco Commissie. Tot 2022 zat hij in het bestuur van het New European Ensemble. Hij is lid van Rotary Club Den Haag Nieuwspoort. 

Alle succes’

Oud-voorzitter Nico van Grieken, initiator en medeoprichter van het GNA, feliciteert Marlon Titre van harte met zijn benoeming tot voorzitter. ‘Ik heb Marlon leren kennen als iemand die zeer bij het Genootschap is betrokken. Hij is een voortvarend en daadkrachtig bestuurder. Ik wens hem en de andere leden van het bestuur alle succes toe.’ Op verzoek van het bestuur blijft Van Grieken aan als adviseur van het bestuur van het Genootschap. 

Related posts

Premier Evelyn Wever-Croes: Aruba opent zeegrens met Venezuela op 1 mei

EA News Author

Vijf jaar veiligheidshuis

EA News Author

Politieberichten van maandag 5 juni tot en met woensdag 7 juni 2023

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message