DutchInternational

Geslaagde missie

31 Mission Cumpli

Na het afronden van de twee wekenlang opdracht om experimenten op de zuidpool van de maan uit te voeren, zette het Indiase ruimtevaartbureau zijn eerste maanrover ‘laten inslapen’. De rover Pragyan van de Chandrayaan-3-ruimtevaartuig werd in slaapmodus gezet, maar met de batterijen opgeladen en de ontvanger aan, zei de Indiase ruimteonderzoeksorganisatie (ISRO) in een bericht op het sociale netwerk ‘X’, voorheen Twitter.

“We hopen dat we de maanrover met succes ‘wakker’ kunnen maken om in de toekomst, andere missies uit te kunnen rollen”, zei ISRO. “Als dit niet het geval is, blijft hij voor altijd de ambassadeur van den maan, voor India”. Met deze maanlanding sluit India zich aan bij de grote landen zoals de Verenigde Staten, China en de Sovjet-Unie. In het geval van India is het hen niet alleen gelukt om op de maan te landen, maar hebben overtreffen door de steile zuidpool te bereiken. Pragyan reisde meer dan 100 meter, 330 voet, en bevestigde de aanwezigheid van zwavel, ijzer, zuurstof en andere elementen op de maan, verklaarde ISRO.

De zachte landing van Chandrayaan-3 na een mislukte poging in 2019 veroorzaakte veel vreugde in het meest bevolkte land ter wereld. De media prezen de landing als de grootste wetenschappelijke prestatie van India.

India is nu op het punt om te profiteren van het succes van een ruimtesonde die afgelopen vrijdag werd gelanceerd om de zon te bestuderen. Het doel is om de zonnewind te observeren die verstoringen op aarde kan veroorzaken, de zogenaamde aurora. “De satelliet is gezond en in een baan om de aarde”, zei ISRO, terwijl de satelliet zich voorbereidde op zijn reis van 1,5 miljoen kilometer.

31 Mission Cumpli2

Related posts

Eerste 10km op Saba succesvol

EA News Author

Legersoefeningen in Bonairu en Gezagheber Oleana worden bekend gemaakt met zwakke ouders

EA News Author

Kleine bedrijven kunnen nog drie jaar lang profiteren van toegang tot financiering

EA News Author

1 comment

Geslaagde missie - EA News Aruba - Notisia 365 September 6, 2023 at 1:59 am

[…] Source link […]

Reply

Leave a Comment

Whatsapp Message