BonaireDutch

MFK parlementslid Ramón Yung: discussie over brandstofprijs stijging terwijl SGS rapport kwaliteit slecht aangeeft

Ramon Yung

Mensen zijn ontdaan van de voortdurende discussies over de stijging van de brandstofprijzen, terwijl het recente rapport van SGS Inspire duidelijk spreekt en laat zien dat de brandstof die in Curaçao wordt ingevoerd van slechte kwaliteit is en de prestaties van een groot deel van de voertuigen beïnvloedt, volgens de parlementslid voor de fractie MFK, Ramón Yung. De Raad van Ministers in een buitengewone vergadering op maandag 8 mei moet een beslissing nemen over een mogelijke verhoging van de brandstofprijzen. Minister van Economische Zaken Ruisandro Cijntje geeft aan dat de Raad van Ministers moet kiezen tussen de prijsstijging van 16 cent per liter of 29 cent per liter. In het geval van een keuze voor een vergoeding van 16 cent, betekent dit dat de OB-heffing op brandstof bij invoer wordt geëlimineerd en alleen bij verkoop aan de consument wordt de OB-heffing geheven. Minister van Financiën, Mr. Javier Silvania wijst erop dat er geen ruimte is om de inschrijving op brandstofprijsmitigatie te handhaven, omdat die niet in de begroting van 2023 is opgenomen. In het geval van een verhoging van 16 cent, zou dat betekenen dat alle ministeries zouden moeten

Ze hebben ongeveer 1,42 miljoen in hun budget gekort om een bedrag van 12,8 miljoen gulden te dekken dat het elimineren van de OB op de import van brandstof oplevert. Ramón Yung, parlementslid van de MFK-fractie, vraagt zich af hoe het mogelijk is dat er sprake is van een verhoging van de brandstofprijzen, terwijl in een recent rapport van SGS Inspire duidelijk wordt gezegd dat de kwaliteit van de ingevoerde brandstof slecht is. Ramón Yung is zich ervan bewust dat de twee discussiepunten volledig van elkaar verwijderd zijn, maar de mensen die moeten betalen voor de verhoging als ze dat niet begrijpen. Want vanaf het moment dat de kwaliteit van de brandstof slecht is, wordt verwacht dat de eerste stap is om een formule te bedenken om de slechte kwaliteit van de brandstof te compenseren.

Volgens MFK-parlementslid Ramón Yung is het resultaat van het rapport van SGS Inspire openbaar geworden, net toen BTP de brandstofprijzen berekende en gaf aan dat de brandstofprijzen zouden stijgen. Voor parlementslid Ramón Yung is de minister van Economische Zaken, nu meer dan ooit. Ruisandro Cijntje moet samen met zowel Curoil als benzinestationsoperators een standpunt innemen en solidariteit tonen met de bevolking van Curaçao voor wat er gebeurt.

mogelijke stappen die kunnen worden genomen om de impact en mogelijke stijging van de brandstofprijzen te verminderen. Omdat de minister eerder had aangegeven dat Curoil in beraadslagingen met Curoil zou moeten zeggen dat de winstmarge op de verkoop van brandstof 25 cent zou moeten zijn in plaats van 17 cent en een half, zodat ze alle operationele kosten zouden kunnen dekken.

Het rapport van SGS Inspire geeft echter aan dat zowel de winst van Curoil’s verkoop op verkopen als de winstmarge die benzinestations behalen, een substantiële winstmarge zijn. SGS Inspire schrijft dat de Curoil marge een vaste marge is om de kosten van opslag en distributie te dekken.

(inclusief een redelijke winstmarge) In het geval van de pompeigenaren geeft SGS ook aan dat de dealermarge de gasstations operationele kosten met betrekking tot distributie en levering (inclusief een redelijke winstmarge) dekt. Vroeger was het moeilijk om cijfers te krijgen voor de verkoop van producten aan benzinestations, omdat de cijfers niet aan de overheid werden verstrekt. Maar volgens het rapport van SGS Inspire moet een benzinestation minstens 2 tanks hebben voor elk product dat ze verkopen, zowel benzine als diesel. De tanks hebben een capaciteit van tussen 30.000 en 37.000 liter product en worden ongeveer elke twee dagen gevuld. Elke burger kan zelf een wiskundige berekening maken, wat het verkoopvolume en de winst van een pomp per maand kunnen zijn, rekening houdend met de winstmarge op zowel benzine als diesel is 17.5 cent per liter.

In het geval van Curoil als enige leverancier die brandstof met benzinestations verkoopt met een winstmarge van 11,1 cent per liter benzine en 10,5 cent per liter diesel, kan opnieuw elke burger een berekening maken wat het verkoopvolume op 29 benzinestations rond Curaçao kan genereren voor Curoil.

Daarom is het de mening van parlementslid Ramón Yung dat alle stakeholders in de brandstofsector aan de tafel moeten zitten met het SGS Inspire-rapport en alle neusjes in dezelfde richting moeten zetten, zodat de gemeenschap kan profiteren van de situatie. Omdat de mensen schreeuwen en er geen ruimte meer is om te schreeuwen en te dreigen om te groeien, terwijl berichten over de slechte kwaliteit van de brandstof komen. Ten slotte, gezien de slechte brandstofkwaliteit, vindt parlementslid Ramón Yung dat een overgangsperiode van twee jaar naar een betere brandstofkwaliteit absoluut onaanvaardbaar is.

 

Related posts

Delegatie SV Dakota aanwezig bij Concacaf Caribbean Club Shield en vertegenwoordigen Aruba

EA News Author

Interval International verlengt langetermijnovereenkomst met Caribbean Market Leader – Divi Vacation Club

EA News Author

Tourism Corporation Bonaire geeft 5 bezoekers erkenning als ambassadeur

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message