BonaireHulanda

Olb en Weconnect lanceren entrepreneursplatform voor jongeren

Olb En Weconnect Lanceren Entrepreneursplatform Voor Jongeren

Het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) heeft samen met WeConnect het Youth Enterprise Platform (YEP) gelanceerd. YEP is een interactief platform met als doel Bonairiaanse jongeren te stimuleren tot ondernemerschap op Bonaire. Dit geldt voor zowel Bonairianen woonachtig op Bonaire als voor hen die in Nederland wonen. YEP biedt diverse workshops aan om ondernemerschap op Bonaire een boost te geven en inzicht te bieden van interessante vacatures en ondernemingskansen op het eiland.

Kick-off
De kick-off vond vrijdag 3 februari in de namiddag plaats bij Business Incubator ‘BusinesSpark’ op Bonaire. Namens WeConnect presenteerde de Bonairiaanse young professional Paul David Romo het programma, vergezeld door gastsprekers, rolmodellen en zelfstandige ondernemers op Bonaire. Ook jongeren en docenten van het Liseo Bonairiano, SGB en het MBO waren aanwezig bij de lancering. 

Interactief programma
Het programma had diverse interactieve elementen, waaronder een speeddate waarin jongeren al in gesprek gingen met aanwezige werkgevers en organisaties binnen de Bonairiaanse arbeidsmarkt. Daarbij werden meteen al veel vragen beantwoord en input geleverd aan het interactieve platform. ‘Het is voor mij belangrijk om een bestaan op te kunnen bouwen op Bonaire, omdat het mijn thuis is. Ik denk dat YEP en de aangesloten organisaties daar aan bij kunnen dragen’, aldus een van de aanwezige studenten. WeConnect manager Tanja Fraai was blij met de opkomst van de vele jongeren: “Belangrijk aan het Youth Enterprise Program is dat jonge Bonairianen in Nederland (en Bonaire) inzicht krijgen in wat er te doen is als entrepreneur in Bonaire.”

Braindrain
Bonairiaanse studenten in het buitenland keren vaak niet terug na hun studie, omdat ze denken dat er geen carrièremogelijkheden zijn op Bonaire. Hierdoor is er sprake van een ‘Braindrain’; (hoog) opgeleide Bonairiaanse afgestudeerden bouwen elders in de wereld hun carrière op “YEP is een antwoord en een hulpmiddel om inzicht te geven aan hen die willen terugkomen, maar niet weten waar te beginnen”, geeft Gedeputeerde Hennyson Thielman aan. Hij onderstreept het praktische belang van YEP: “Het is enorm belangrijk dat Bonairiaanse jongeren die in Nederland studeren op de hoogte zijn van interessante vacatures en stage mogelijkheden op Bonaire, met als doel interesse wekken om terug te komen naar Bonaire.”

De komende maanden vinden er diverse workshops plaats over ondernemerschap, zowel in Bonaire als in Nederland. Voor de zomer van 2023 is het digitale YEP platform beschikbaar en kan men er terecht voor vacatures, evenementen en workshops op Bonaire. 

Meer informatie is beschikbaar op: www.stichtingweconnect.nl 

Related posts

Si laga parehanan na mes un sexo ta limita na geregistreerd partnerschap ta descriminacion

EA News Author

Inskripshon Pa ‘ride For The Roses’ A Habri Ride, sail, swim, walk for the roses

EA News Author

Na Boneiro Koninklijke Marechaussee ta realisá dos detenshon riba sospecho di falsifikashon di dokumento di biahe

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message