Lokaal/ArubaDutch

Afronding campagne wijkagenten op Bonaire

A Klousura Kampana Polis Di Bario Na Boneiru 1

Met ingang van 1 februari 2023, kwam er een nieuwe verdeling van de wijkagenten op Bonaire. Tijdens de afgelopen zes weken, heeft het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) de agenten die als wijkagent functioneren op Bonaire en Sint Eustatius in het zonnetje gezet. Het doel was om de gemeenschap nader kennis te laten maken met hun wijkagent.

De start van de campagne was op Sint Eustatius, gevolgd op Bonaire met de wijkagenten van Playa, Tera Kòrá, Rincon, Nort Saliña en Antriol. Elke week was er een andere wijkagent aan de beurt. Als deel van de campagne werden interviews gehouden bij verschillende radio en tv stations. Ook werden er verschillende winkels, instanties, scholen en kinderopvangcentra bezocht waar informatieve flyers werden uitgedeeld, posters geplakt en foto’s gemaakt. Er werd ook met de bewoners gesproken. Opmerkelijk waren de uitdagingen waar de bewoners mee zitten en naar voren brachten bij de wijkagenten. Dit met het doel om in actie te komen wanneer en waar nodig. Onder andere verlichting in de wijken, diefstal, overlast van geiten en honden, geluidoverlast afkomstig van motorfietsen, auto’s die met hoge snelheid in de bebouwde kom rijden, overlast van vrachtwagens die lading vervoeren, viel onder de uitdagingen. Er waren ook mooie reacties van de bewoners, onder andere dat ze zich nu veiliger voelen met meer aanwezigheid van de wijkagenten en dat ze nu meer informatie hebben over het hoe en op welk moment ze contact moeten opnemen.

In de komende dagen zal er in de wijk Nikiboko en omgeving flyers aan bewoners overhandigd worden, zodat zij ook weten op welke manier contact opgenomen kan worden met de wijkagent. De campagne op Saba wordt ook binnenkort afgerond.
Met de wijkagent wil het Korps Politie Caribisch Nederland jou als bewoner van je wijk een gevoel van veiligheid en rust geven. De wijkagent wil dichterbij jou zijn, wil meedenken en wil attent zijn op situaties die zich kunnen voordoen. Meer aanwezigheid van de wijkpolitie draagt bij aan een betere samenleving en een beter eiland.
Om in contact te komen met jouw wijkagent, kan je tijdens kantooruren bellen naar 715 8000 en vragen naar jouw wijkagent. In geval van nood, bel altijd 911! Een goede relatie met jouw wijkagent leidt tot een veilige wijk!
Ga naar www.politiecn.com voor meer informatie. Om de individuele video’s van elke wijkagent te bekijken, ga je naar de facebook pagina: Korps Politie Caribisch Nederland.
A Klousura Kampana Polis Di Bario Na Boneiru.06A Klousura Kampana Polis Di Bario Na Boneiru.07A Klousura Kampana Polis Di Bario Na Boneiru.08A Klousura Kampana Polis Di Bario Na Boneiru.09A Klousura Kampana Polis Di Bario Na Boneiru.05A Klousura Kampana Polis Di Bario Na Boneiru.04A Klousura Kampana Polis Di Bario Na Boneiru.03A Klousura Kampana Polis Di Bario Na Boneiru.02A Klousura Kampana Polis Di Bario Na Boneiru.01A Klousura Kampana Polis Di Bario Na Boneiru

Related posts

In 2022 4 procent meer luchtvaartpassagiers op Caribisch Nederland dan voor corona

EA News Author

De Douane in samenwerking met de Kustwacht treffen container met drugs aan

EA News Author

Subsidieregeling Koninkrijksbeurzen op 1 maart opengegaan

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message