BonaireDutch

James Finies schrijft geschiedenis voor Bonaire: Organisatie de speciale status van “Asociate Member”

Dr Hillary Brown Culture Community Development At Caricom Secretariat

Met grote waardering door Davika Bissessar Shaw en Mr. James Finies namens de Bonaire Human Rights Organization (BHRO) accepteerde de eer op uitnodiging van de voorzitter van de Reparatiecommissie (CRC) van CARICOM professor Hilary Beckles. Finies bevestigde de aanvaarding van de Bonaire Human Rights Organization als Associate Member, op de historische bijeenkomst van de CRC op 25 april 2023, namens onze Bonaire voorouders. Onze voorouders hebben de hele familie tot slaaf gemaakt, mannen, vrouwen en kinderen. Ook de veroordeelde slaven, van onze oude broeders en zusters, die als strafwerk moesten werken, stierven op de zeeën van Bonaire. Met hun korte levensduur, hun zweet, hun bloed en hun tranen, hebben ze duizenden tonnen witte hazelnoten geplant, geoogst, vervoerd en vervoerd naar Nederland, om de belangrijkste pijler van hun economie, de visserij, te laten groeien en hun economie te verrijken tot een van de rijkste landen ter wereld. Dit alles is het gevolg van het onverstandige werk van onze voorouders en hun korte levensduur in deze verschrikkelijke gezondheidsplanten. Om reparatieve rechtvaardigheid te bereiken, hebben wij deze eer verder ontvangen en opgedragen aan onze Boneriaanse held: Martis van Katalina Janga.
Speciale erkenning: In haar uitnodigingsbrief namens de Caricom Reparatiecommissie erkent voorzitter professor Hilary Beckles de belangrijke bijdragen van de Bonaire Human Rights Organization aan de verdediging van mensenrechten.

Kort overzicht van de CARICOM Reparatiecommissie: De CARICOM Reparatiecommissie (CRC) is opgericht naar aanleiding van het besluit van de dertigvierde (34) Reguliere Vergadering van Staatshoofden, die in juli 2013 in Trinidad en Tobago werd gehouden. Het CRC is belast met het adviseren, coördineren van de algemene strategie van nationale en regionale activiteiten om Reparatie te bestuderen. Geïmplementeerd
door middel van onderzoek, publiekseducatie, rechtszaakvoorbereiding en schadevergoeding, diplomatie, samenwerking met het maatschappelijk middenveld, jeugdparticipatie en promotie. Dit is de eerste keer in de geschiedenis dat Bonaire regionale en internationale vertegenwoordiging voor mensenrechten heeft op het Caricom-niveau. BHRO kijkt ernaar uit om samen te werken met de grote geesten van de Reparatiecommissie om welvaart te brengen in onze grote regio en de mensen die we het Caribisch noemen, omdat we allemaal gemeenschappelijke verhalen, uitdagingen, trauma’s en successen delen. Ondanks dat de Nederlandse kolonisten ons uit elkaar hebben gehaald en dat nog steeds doen, is het alsof we allemaal in dezelfde boot zijn gekomen, maar we zijn weer samengekomen als regionale buren, alsof we door de jaren heen veel van dezelfde obstakels hebben ondervonden, dezelfde muren hebben doorbroken, dezelfde uitdagingen hebben overwonnen. En inderdaad, we zijn elkaar schuldig om te erkennen dat we er altijd samen in zijn.

James Finies Bonaire Human RightsChairman Caricom Crc Profesor Sir Hilary Beckles

Related posts

Een narcist heeft een psychische aandoening en heeft hulp nodig

EA News Author

Cursus voor de medewerkers van het slachthuis

EA News Author

Vertraging bijna-gratis kinderopvang Caribisch Nederland

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message