BonaireDutchInternational

Jonge Bonairiaanse entrepreneurs wonen PSV wedstrijd bij

Jonge Bonairiaanse Entrepreneurs Wonen Psv Wedstrijd Bij

In 2022 is er een strategisch partnerschap aangegaan tussen PSV en het OLB, waar het stimuleren van ondernemerschap op Bonaire een belangrijk onderdeel van is. Met deze samenwerkingsovereenkomst gaat PSV onder meer ook Soccer School-activiteiten opstarten en lokale trainers opleiden. Daarnaast gaat PSV kennis delen over startup- en scale-up-activiteiten. De samenwerking tussen PSV met Brainport en hun continue streven naar ‘The Next Level’ past in de visie van het OLB en is een concrete stap in de richting van een duurzame economische ontwikkeling voor Bonaire.

Drie leden van het Youth Enterprise Platform (YEP) waren te gast bij de wedstrijd van PSV tegen FC Heerenveen in Eindhoven, op uitnodiging van het openbaar lichaam Bonaire (OLB). Paul David Romo, Brandon Fernando en Kharim Ohab van YEP werden vergezeld door Marjolein Oleana en Annette Emerenciana van Tourist Corporation Bonaire (TCB). “Een geweldige ervaring om profvoetbal zo dichtbij en levendig te kunnen zien. Een organisatie die zo goed en gecoördineerd speelde als PSV en de samenwerking met Brainport, kan veel kennis en vaardigheden naar Bonaire brengen, stimuleren en versterken”, aldus Paul David Romo.

Het OLB heeft in februari j.l. samen met WeConnect het YEP gelanceerd: een interactief platform met als doel Bonairiaanse jongeren te stimuleren na hun studie terug te keren naar Bonaire ter bevordering van het ondernemerschap én invulling van vacatures op Bonaire. “Het project wat deze jonge ondernemers aan het opzetten zijn voor Bonaire is belangrijk in het proces om braindrain tegen te gaan en lokale expertise terug te halen naar het eiland. De samenwerking tussen OLB, PSV en Brainport ondersteunt hierbij en het was goed om ze samen te brengen”, stelt gedeputeerde Craane van economische ontwikkeling en toerisme. 

“De grootste motivatie en inspiratie wordt opgedaan in een informele setting, dit bezoek aan PSV is een geweldige kans om het netwerk van deze jonge ondernemers te vergroten, zodat ze er inspiratie uit kunnen halen voor de nog te organiseren bijeenkomsten van YEP voor Bonairiaanse studenten in NL”, vervolgt gedeputeerde Thielman die samen met gedeputeerde Kroon initiatiefnemers waren in dit strategisch partnerschap.

Van 18 juni tot en met 2 juli 2023 komen er vier PSV-trainers naar Bonaire om de Bonairiaanse voetbaljeugd tussen de 6 en 15 jaar en hun coaches mee te nemen in dagelijkse trainingssessies.

Related posts

Bonaire maakt zich klaar om de Internationale Yogadag te vieren

EA News Author

Maatregelen rondom vissers pier

EA News Author

Volgens MFK parlementslid Ramón Yung: Accreditatie moet een mechanisme zijn om kwaliteit en zekerheid in CMC te garanderen

EA News Author

1 comment

Jonge Bonairiaanse entrepreneurs wonen PSV wedstrijd bij - Notisia 365 May 23, 2023 at 7:43 pm

[…] Source link […]

Reply

Leave a Comment

Whatsapp Message