Lokaal/Aruba Dutch

Innen openstaande geldboetes op de luchthaven


Het openbaar ministerie zal met ingang van 1 juli aanstaande het innen van openstaande geldboetes intensiveren. Het gaat in beginsel om alle door de rechter opgelegde geldboetes die nog niet zijn betaald door een veroordeelde. De rechter heeft bij het opleggen van de geldboete bepaald dat, indien deze niet wordt betaald, een veroordeelde ter vervanging kan worden opgesloten. Dit wordt vervangende hechtenis genoemd. 

In dit kader zullen reizigers met openstaande geldboetes door de grenspolitie op het vliegveld staande worden gehouden. Zij zullen niet (verder) kunnen reizen totdat zij hebben betaald. Personen die hun openstaande geldboete(s) niet willen of kunnen betalen, zullen bovendien worden aangehouden om aansluitend de vervangende hechtenis te ondergaan. Naast het feit dat de persoon dus zal worden opgesloten, betekent dit ook dat de persoon zijn vlucht zal missen. Dit komt geheel voor eigen risico van de persoon die zijn geldboete niet heeft betaald.

Voor uw betalingsgemak beschikt de grenspolitie beschikt over een mobiel pinapparaat van het openbaar ministerie. 

Om te voorkomen dat u wordt aangehouden en opgesloten en u uw vlucht zal missen, doet het OM een dringende oproep aan personen die openstaande geldboetes hebben om die te betalen. U kunt online betalen via het rekeningnummer 4000905 van de ArubaBank onder vermelding van het parketnummer. U kunt ook swipen aan de balie van het openbaar ministerie na het maken van een afspraak via de website www.omaruba.com.

Betalingsregelingen voor personen die op reis gaan zijn niet (meer) mogelijk, met uitzondering als het gaat om een reis om medische redenen. Daartoe moet bij de aanvraag van de betalingsregeling bij het OM wel een schriftelijk bewijsstuk worden overgelegd en zal een aanbetaling van de helft van de opgelegde geldboete worden gevraagd.

Related posts

Weersverwachting woensdag 17 mei 2023

EA News Author

Weersverwachting geldig donderdag 27 april 2023

EA News Author

Tourism Corporation Bonaire erkend 7 personen als ambassadeurs van Bonaire

EA News Author

1 comment

Innen openstaande geldboetes op de luchthaven - Notisia 365 May 17, 2023 at 6:07 pm

[…] Source link […]

Reply

Leave a Comment

Whatsapp Message