SabaDutch

Staatssecretaris Van der Burg sluit bezoek aan Saba af

State Secretary Van Der Burg With Szw Unit And Ind.01
De Nederlandse staatssecretaris van Justitie en Veiligheid Eric van der Burg sloot zijn bezoek aan Saba op woensdagmiddag af. Op het programma stonden een reeks vergaderingen die vooral betrekking hadden op aangelegenheden met betrekking tot grenscontrole.
De staatssecretaris had een ontmoeting met de gouverneur van het eiland Jonathan Johnson, de afdeling immigratie en naturalisatie IND en de eenheid sociale zaken en arbeid SWZ, maar ook met de Saba University School of Medicine om zaken met betrekking tot immigratie en arbeidsmarktprocedures te bespreken. Ook werd een vergadering gehouden met de Koninklijke Nederlandse Marechaussee en de douane om de grenscontrole te bespreken, ook met betrekking tot de veerdienst.
Immigratie was een belangrijk aspect van het bezoek van Van der Burg. “Meer dan de helft van de inwoners van Saba is niet van hier, dus als het gaat om arbeidsmigratie, is het erg belangrijk voor Saba en de IND moet hierbij haar rol spelen”, zei hij in een kort interview aan het einde van zijn bezoek. Eustatius.
Er is ruimte voor verbetering, zei de staatssecretaris. We hadden het over de Makana Ferry. We hebben een pilot voor twee jaar. We kunnen een aantal procedures verbeteren. En we bespreken de procedures met betrekking tot arbeidsmigratie, omdat er in Den Haag veel regels zijn, maar de situatie op Saba is anders dan in het Europese deel van het Koninkrijk. We kunnen sommige procedures effectiever en efficiënter maken.
Dat geldt ook voor de procedure van de werkvergunning, die momenteel een langdurig proces is en door werkgevers en potentiële nieuwe werknemers als omslachtig wordt ervaren. De werkvergunningsprocedure was een van de belangrijkste onderwerpen tijdens zijn bezoek, zei de staatssecretaris. De Commissie is van mening dat de Commissie de mogelijkheid moet bieden om de werkloosheid te verminderen. Van der Burg zei dat hij toegewijd was om dit te verbeteren.
De staatssecretaris was erg enthousiast over Saba. Het was de eerste keer dat ik hier was om veel mensen te ontmoeten en het eiland zelf te zien. Het is een prachtig eiland, niet alleen de natuur die ik om me heen zie, maar ook de manier waarop het gebouwd is, de speciale luchthaven. Ik ben onder de indruk.
Van der Burg zei dat hij terug zou komen, hoewel er nog geen datum was vastgesteld. Omdat het voor mij belangrijk is niet alleen de andere vijf eilanden te bezoeken, maar ook naar Saba te komen. We plannen een volgend bezoek.
State Secretary Van Der Burg Meetings With Island Governor JohnsonState Secretary Van Der Burg With Marechaussee And Customs.02

Related posts

Samenwerking op juridisch gebied tussen eilanden in het Koninkrijk der Nederlanden en Suriname

EA News Author

Een heerlijke week van culinaire geneugten

EA News Author

Politieberichten van maandag 11 maart tot en met woensdag 13 maart 2024

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message