LocalHulanda

BioNews Kids Tweede Editie uitgebracht door de DCNA

Bionews Kids Tweede Editie Uitgebracht Door De Dcna

Na een succesvolle eerste editie heeft de Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) de tweede editie van BioNews Kids uitgebracht. BioNews Kids is een gratis gedrukt en online natuurtijdschrift voor kinderen van 9 tot en met 11 jaar op de zes Nederlands Caribische eilanden.  Het is ontworpen om lezen te stimuleren, nieuwsgierigheid op te wekken en kinderen te informeren over de buitengewone natuur op de zes Nederlandse Caribische eilanden, inclusief de bedreiging ervan. Dit ter ondersteuning van de natuureducatieprogramma’s van de Beschermde Gebieden Beheerorganisaties op Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten. Rond de 17.500 gedrukte kopieën in het Engels, Papiamentu, Papiamento en Nederlands werden uitgedeeld aan kinderen op de Nederlands Caribische eilanden. Een onlineversie van de tweede editie van BioNews Kids is hier te vinden.

Het Ondersteunen van Natuureducatie en Publiek Bewustzijn

De missie van de Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) is het ondersteunen van de Beschermde Gebieden Beheerorganisaties (parken) op de zes Nederlands Caribische eilanden. Een van de doelen van DCNA is het bevorderen van natuureducatie en publieke bewustwording. Daarom werd in 2021 de eerste editie van BioNews Kids – een tak van BioNews, welke voor volwassenen is – gecreëerd. BioNews is een gratis maandelijkse digitale nieuwsbrief die updates geeft over het laatste natuurnieuws met een focus op onderzoek en monitoring, evenementen en algemene activiteiten met betrekking tot de leden van DCNA.

 

Meertalig Natuur Tijdschrift voor Kinderen

Bionews Kids is een gratis verkrijgbaar tijdschrift in het Engels, Papiamentu, Papiamento en Nederlands voor jongeren van 9 tot 11 jaar op Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, St. Eustatius en St. Maarten. Het blad wordt beschikbaar gesteld via de natuureducatieprogramma’s van de Beschermde Gebieden Beheerorganisaties (parken). Het doel van BioNews Kids is om het lezen op de eilanden te bevorderen met een tijdschrift dat toepasbaar is op de ervaringen van de kinderen op deze eilanden met de natuur die ze in hun eigen achtertuin kunnen vinden.

Thema: Terrestrisch

Het hoofdthema van deze tweede editie van BioNews Kids is de terrestrische omgeving. Kinderen kunnen onder andere lezen over de Caribische flamingo en de Roodsnavelkeerkringvogel en kunnen Barry de vleermuis ontmoeten. In het tijdschrift staan ​​ook activiteiten zoals kleurplaten, puzzels en een knutselactiviteit. Naast deze activiteiten kunnen lezers beginnen met het begrijpen van woorden die de natuur betreffen en identiteitsfoto’s van landdieren gebruiken.

Neem contact op met de onderwijsfunctionaris van uw plaatselijke parkorganisatie op uw respectieve eiland voor een geprinte versie van BioNews Kids of klik hier voor de onlineversie. Voor overige vragen kunt u een mail sturen naar projects.assistant@dcnanature.org.

BioNews en BioNews Kids worden genereus gesponsord door de Nationale Postcode Loterij en worden gemaakt door de DCNA.

Related posts

Buki BaluArte – Bernadina Growell “Mama di Cultura di Aruba

EA News Author

Ricardo Croes RED: MEP no a bin cu ningun pilar economico pa Aruba

EA News Author

Auto den garashi a explota tin varios herido na Rotterdam -zuid

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message