EconomieDutch

Cargovluchten tussen Aruba en Venezuela tussen Curaçao zijn toegestaan

Carga

Indirecte vrachtvluchten tussen Aruba en Venezuela zullen onder bepaalde voorwaarden weer worden toegestaan. Met dit nieuwe beleid zullen lokale bedrijven de vluchten via Curaçao mogen uitvoeren, terwijl vergelijkbare vluchten ook door Venezolaanse luchtvaartmaatschappijen kunnen worden uitgevoerd.

Het huidige verbod geldt voor directe vluchten, inclusief passagiers-, vracht- en combinatievluchten tussen Aruba en Venezuela. Ook passagiersvluchten met een oversteek naar een derde land blijven verboden.

Het ministerie van Vervoer heeft de nieuwe regels voor het luchtverkeer van Aruba officieel bekendgemaakt. De Interim Beleid Luchtvaart werd ingevoerd als reactie op recente ontwikkelingen in de luchtvaart. Met dit beleid worden de uitdagingen aangepakt die zijn ontstaan nadat Curaçao zijn grens met Venezuela heeft geopend terwijl die van Aruba gesloten blijft.

De specifieke voorwaarden die gelden voor indirecte vrachtvluchten zijn vastgelegd in de bilaterale luchtvaartovereenkomst. Dit tijdelijke beleid stelt regels vast die commerciële vluchten zullen leiden tot de grens met Venezuela weer open is.

Deze vluchten van Venezuela naar Aruba (of vice versa) met een stopover in een derde land zullen worden beperkt tot een frequentie van drie keer per week en moeten voldoen aan de voorwaarden die zijn vastgelegd door de Arubische of internationale autoriteiten.

Voor het interim-beleid is vereist dat handelsvergunningen wederzijds worden verleend, conform het principe van wederkerigheid. Zoals aangegeven, zullen lokale bedrijven de vluchten via Curaçao mogen uitvoeren, terwijl vergelijkbare vluchten ook door Venezolaanse luchtvaartmaatschappijen kunnen worden uitgevoerd.

Het Ministerie van Vervoer zal deze richtlijn implementeren en overeenkomstig de beslissing van de Raad van Ministers van Aruba zal deze in werking blijven totdat de grens met Venezuela heropend is. Om tot dit beleid te komen is advies gevraagd aan Immigración Aruba, Douane Aruba, Directie Scheepvaart, Directie Luchtvaart, Directie Buitenlandse Betrekkingen en het Ministerie van Economische Zaken.

Met dit nieuwe luchtverkeersbeleid geeft de overheid haar toewijding aan het handhaven van de openbare veiligheid, het bevorderen van verantwoorde luchtvaartpraktijken en het stimuleren van onze economie.

Related posts

Het Turning the Tide-project, dat is gewijd aan het herstel van koraal en mangroves in Aruba, is gestart voor een periode van 15 maanden

EA News Author

Sea Turtle Conservation Bonaire ontdekte giftige schildpadden

EA News Author

Volks Academie van de Eerste Koers met succesvolle opening van Cyclus van de geschiedenis en cultuur van Curaçao

EA News Author

1 comment

Leave a Comment

Whatsapp Message