Lokaal/ArubaDutch

Minister Dangui Oduber: Het Internationaal Carnavalscomité presenteerde een nieuw boek

Pap Comitee Internacional Di Carnaval A Bin Pa Presenta Un Buki Cu A Caba Di Subi Mercado 2

Minister van Toerisme en Volksgezondheid sr. Dangui Oduber samen met collega-minister van Financiën en Cultuur sr. Xiomara Maduro ontving de vertegenwoordigers van de FECC (Internationale Carnavalscommissie) die kwamen om een nieuw boek te presenteren, geschreven door Vanja Vlajić-Oduber in haar gelukkige herinnering.

Het boek heet “Carnival Pope” en gaat over het leven en de avonturen van dfm. Henry van der Kroon is de oprichter en voormalig internationaal voorzitter van de FECC. Een boek waar Vanja aan werkte, werd afgerond tijdens haar strijd tegen kanker, die ze ook verloor in 2018.

Na het einde van de pandemie werd besloten om de publicatie van het boek te laten doorgaan, maar de wereld werd geconfronteerd met een pandemie die het publicatieproces vertraagde. In 2022 werd het boek eindelijk gepubliceerd en nu 2023 is het op de markt.

Vanja werd geboren in Joegoslavië, nu Servië in 1959. Na haar studie en werk als verslaggever kwam Vanja in 1989 naar Aruba om haar gezin te stichten. Op Aruba werkte Vanja als Chief Editor voor de krant Aruba Today.

Vanja was bekend voor het schrijven van verschillende columns over carnaval tijdens haar carrière. Hij deed onderzoek naar de geschiedenis, de traditie en de cultuur van het carnaval, wat resulteerde in het eerste boek ‘Aruba Carnival’, dat in 1996 werd gepubliceerd. Vanja is ook de auteur achter het bekende carnavalsblad Aruba Bacchanal dat tot op de dag van vandaag bestaat.

Voor minister Oduber was het een eer om dit boek te mogen ontvangen, geschreven door iemand die zo veel heeft gedaan, door kennismateriaal te creëren ten behoeve van ons grootste culturele erfgoed dat Carnaval is.

Pap Comitee Internacional Di Carnaval A Bin Pa Presenta Un Buki Cu A Caba Di Subi MercadoPap Comitee Internacional Di Carnaval A Bin Pa Presenta Un Buki Cu A Caba Di Subi Mercado 1

Related posts

Boek ‘Moederschap’, draagt steentje bij aan culturele uitwisseling in ons koninkrijk

EA News Author

Het Arubaanse team was aanwezig op de CHTA Marketplace in Barbados: Toerisme sterk en normaliserend na exponentieel herstel

EA News Author

Winnaars van de Bonaire en PSV winactie beleven droomreis naar Bonaire en Eindhoven!

EA News Author

1 comment

Leave a Comment

Whatsapp Message