CuracaoDutch

CGOA-partijen ondertekenen twee convenanten

Partido Nan Den Cgoa Ta Firma 2 Konvenio Relashona Ku Kondishon Nan Di Trabou Di Empleadonan Publiko.22

Op donderdag 1 juni 2023 hebben de partijen in het Centraal Georganiseerd Overleg in Ambtenarenzaken (CGOA) twee belangrijke convenanten ondertekend die betrekking hebben op de rechtspositie van ambtenaren. Deze mijlpaal markeert een significante vooruitgang in het waarborgen van de belangen van overheidsmedewerkers.

Het eerste convenant heeft te maken met de formele vastlegging van het reisbesluit van het kustwachtpersoneel met terugwerkende kracht. Deze stap zal bijdragen aan een duidelijke en transparante regeling van reis gerelateerde zaken voor het kustwachtpersoneel. Het geeft hen de benodigde duidelijkheid en zekerheid in hun werkzaamheden, en versterkt daarmee hun werkomgeving.

 Het tweede convenant bekrachtigt de afspraak tussen de overheid en de vijf overheidsbonden die verenigd zijn in de Centrale Commissie van Vakbonden (CCvV) betreffende uitbetaling van het volledige vakantiegeld aan het overheidspersoneel op 16 juni 2023.  Partijen achten dit een welverdiende beloning voor de inzet en toewijding van ambtenaren in de publieke dienstverlening nadat zij mede door de COVID-19 crisis een groot deel van hun vakantiegeld hebben moeten inleveren.

 Bij de ondertekeningsceremonie hebben de Minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening (BPD) en de voorzitters van de organisaties die in de CCvV vertegenwoordigd zijn hun tevredenheid uitgesproken over het bereikte compromis tussen beide partijen. Onderkend werd dat dit resultaat het gevolg is van constructieve samenwerking en wederzijds begrip, met het uiteindelijke doel om de rechtspositie van ambtenaren te versterken en de werkomstandigheden binnen de overheid te verbeteren.

Partido Nan Den Cgoa Ta Firma 2 Konvenio Relashona Ku Kondishon Nan Di Trabou Di Empleadonan Publiko 1

Related posts

Parlementslid drs. Shailiny Tromp-Lee: Minderheidsscharen hebben opnieuw aangetoond dat ze niet kunnen staan voor het algemeen welzijn van hun land en onze mensen

EA News Author

Weersverwachting tot donderdag 21 march 2024

EA News Author

De Kustwacht controleert lokale boot en vindt drugs aan boord

EA News Author

1 comment

Leave a Comment

Whatsapp Message