DutchCuracao

Compagnie in de West van Defensie in het Caribisch gebied roteert

Compagnie In De West Di Defensa Den Region Karibe Hulandes Ta Hasi Transferensha Di Rotashon.. 1

Tijdens een korte militaire ceremonie droeg Compagnie in de West rotatie 41 haar taken over aan de volgende eenheid, rotatie 42. De nieuwe commandant kapitein Milan loste tijdens een traditionele peddeloverdracht zijn voorganger Kapitein Martijn af. Rotatie 42 blijft vier maanden in het Caribisch gebied. Deze compagnie, de Bravo ‘Stier-compagnie’ is geen onbekende in de regio. In 2020 en 2021 was zij ook de Landmacht compagnie in het Caribisch gebied. In deze periode leverde de ‘Stier’ bijstand tijdens de coronapandemie op Curaçao.

Kapitein Martijn kijkt terug op een bijzondere periode: ”Wij hebben hier als eenheid een fantastische tijd gehad. We hebben datgeen kunnen doen waar we voor gekomen waren en ons zeer welkom gevoeld op dit bijzondere stukje van ons Koninkrijk.”

De vertrekkende eenheid leverde de afgelopen maanden naast trainen, ook ondersteuningen aan lokale autoriteiten. Het ondersteunen van civiele autoriteiten is één van de drie hoofdtaken voor Defensie in het Caribisch gebied. Kapitein Milan kijkt er naar uit met zijn mensen te kunnen trainen in het Caribisch gebied: “De ‘Stier-compagnie’ is vereerd om, wederom, te gast te mogen zijn op Curaçao. We kijken er naar uit, om met onze ‘Can Do’-mentaliteit, ondersteuning en bijstand te leveren waar nodig. Daarnaast willen wij tijdens onze periode op Curaçao veel samenwerken met de lokale partners. We zijn een jonge compagnie met een groot aantal jongens die net uit de opleiding komen, samenwerken en trainen staat voor De ‘Stier’ voorop.“

De Compagnie in de West (CidW) is een permanente eenheid van de Koninklijke Landmacht in het Caribisch gebied, welke kan worden ingezet voor een verscheidenheid aan taken. De komende 4 maanden traint de Compagnie op zowel Aruba, Bonaire als Curaçao. De ’Stier-Compagnie’ zit normaal gesproken gevestigd in Schaarsbergen in Nederland. Een infanterie-eenheid bestaande uit diverse militaire expertise zoals bijvoorbeeld de genie, inlichtingen en snipers.

Compagnie In De West Di Defensa Den Region Karibe Hulandes Ta Hasi Transferensha Di RotashonCompagnie In De West Di Defensa Den Region Karibe Hulandes Ta Hasi Transferensha Di Rotashon....

Related posts

Mogelijkheid voor geïnteresseerde organisaties om carnaval 2024 te organiseren

EA News Author

Zaak Anglo voor de rechtbank

EA News Author

Aruba Bank vierde Koningsdag op grote schaal

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message