PolitieDutch

Controles van de Kustwacht gedurende het Paasweekend

Kustwacht Aruba

De Kustwacht voert dit Paasweekend controles uit op zee. Het doel van deze controles is om openbare orde en veiligheid op zee te garanderen. De controlepatrouilles worden met onder andere de Maritieme Politie uitgevoerd.

De Kustwacht informeert boot en seadoo (waterscooters) eigenaren om rekening te houden met het aan boord hebben van alle geldige documenten zoals: keuringskaart, registratie kaart, ‘vaarvergunning’ en ‘vaarbewijs’ van de kapitein; er dienen genoeg zwemvesten aan boord te zijn op basis van de bootvergunning en er mogen niet teveel passagiers aan boord zijn, dit om gevaarlijke situaties op zee te voorkomen. De Kustwacht adviseert booteigenaren om ook een ‘lifering’ aan boord te hebben en dat boten een anker aan boord hebben met genoeg touw.

Licht altijd uw familie in waar u naar toe gaat met uw boot. Bij gevaarlijke situaties is uw familie op de hoogte waar u zich bevindt en kan hulp snel bij u zijn. Gebieden waar controles in het Paasweekend worden uitgevoerd zijn o.a. Sanicolas, de rifgebieden, Arashi, Eagle Beach, Noordkant en andere zijn locaties waar de Kustwacht langs vaart.

De Kustwacht adviseert alle booteigenaren om hun boot regelmatig te onderhouden. Zorg dat u genoeg veiligheids- en reddingsmiddelen aan boord heeft zoals: zwemvesten, zaklantaarn, EHBO kit, genoeg water, brandblusser, VHF radio of een opgeladen mobiele telefoon. Voorkom pech onderweg en een gevaarlijke situatie op zee met uw boot en uw passagiers. In het geval u hulp nodig heeft kunt u met de Kustwacht bellen op het nummer 913 of Whatsapp 005999 510 0913.

Related posts

Weersverwachting tot zondag 02 juli 2023

EA News Author

Weersverwachting tot woensdag 30 augustu 2023

EA News Author

ADECK bespreekt ambities en toekomstplannen voor MKB-sector met SER

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message