Lokaal/ArubaDutch

Het Turning the Tide-project, dat is gewijd aan het herstel van koraal en mangroves in Aruba, is gestart voor een periode van 15 maanden

Parke Nacional Arikok 3

De Aruba National Parks Foundation (FPNA) in samenwerking met Wageningen University & Research, de ScubbleBubbles Foundation en de Universiteit van Aruba kondigde in maart het begin aan van het project Turning the Tide, een project gewijd aan de restauratie van koraal in Aruba voor een periode van 15 maanden.

Restauratiewerk begon in Rooi Lamoenchi, waar er begon met het opgraven van putten (silt traps) die modder of sediment zouden opvangen veroorzaakt door aarderosie. Erosie ontstaat door de ontmanteling van gronden en het verwijderen van bossen die de grond in stand houden. De grond die daardoor loskomt, komt in het rioleringssysteem terecht en wordt bij elke waterval in de rioleringsgebieden gelegd, wat een negatieve impact heeft op het ecosysteem van de rioleringsgebieden.

 

Door’silt traps’ te creëren op de plek waar het rood ophoudt en de mangroves beginnen te groeien, wordt voorkomen dat het mangrovesysteem vol is met water zodat de mangroves kunnen overleven. In de komende dagen zullen ook restauratiewerkzaamheden worden verricht op Rooi Taki en daarna op Rooi Bringamosa.

Zeepen zijn een van de meest productieve en biologisch diverse ecosystemen op onze planeet, ze zijn de eerste verdedigingslinie voor gemeenschappen die in de buurt van de kust wonen en ze vangen ook sediment op en filteren water voordat het de kust en koraalriffen bereikt. Daarom is het belangrijk dat we Aruba’s ecosysteem blijven herstellen, dat van grote waarde is voor toekomstige generaties. Houd er rekening mee dat het gebied waar de kreeft woont, niet zal worden bekleed om ervoor te zorgen dat ze worden beschermd terwijl dit werk plaatsvindt.

Parke Nacional Arikok 4Parke Nacional Arikok 2Parke Nacional Arikok 1

Related posts

Doe mee met de gratis Big Live Nature Quiz and win a zeiltrip

EA News Author

Weersverwachting tot maandag 03 juli 2023

EA News Author

Bonaire kondigt herinvoering aan van vluchten naar Curaçao en St. Maarten met Winair

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message