Lokaal/ArubaDutch

Inschrijving voor Basis Opleiding Kustwacht is open

Bok Raft 2

Ben jij de jonge kustwachter waar we naar op zoek zijn?

Heb je de discipline om vol te houden en fysieke uitdaging aan te gaan? Om ons eiland te beschermen en veilig te houden voor de inwoners?

De Kustwacht roept alle jongeren tussen 18 jaar en 25 jaar op, die ambitie hebben om
kustwachter te worden, om zich voor de Basis Opleiding Kustwacht (BOK) in te schrijven. De BOK is een 1-jarig opleidingsprogramma bestaande uit praktische en theoretische modules, inclusief een opleiding tot Buitengewone Agent van de Politie (BAVPOL). Zowel jongens als meiden kunnen zich voor de BOK inschrijven.

De opleiding begint in augustus 2024 met een introductieperiode, de ‘SamenSterk’ periode. Het doel van ‘SamenSterk’ is dat de aspirant in die periode zowel fysiek als mentaal groeit en kennis maakt met de kustwachtorganisatie. Gedurende de opleiding krijgen de aspiranten basisvaardigheden van o.a. EHBO en schietvaardigheid. Ook het nautisch onderwijs en modulen in basis training reddingsmiddelen, brandbestrijding, kustwacht wetgeving en handleiding marifoon zijn onderdeel van het lessenpakket van de BOK. De voorwaarden om in te schrijven zijn dat je: beschikt over de Nederlandse nationaliteit en je ingeschreven bent op
Aruba, Curaçao, Sint Maarten of de BES-eilanden en je tussen de 18 en 25 jaar bent bij aanvang van de opleiding. Je bent minimaal in het bezit van één van de volgende diploma’s: MAVO-4/ VMBO/VSBO-TKL/ L.T.S/ T-stroom/ EPB-door -stroom/ EPI of een gelijkwaardig diploma middelbaar onderwijs. Je bent daarnaast in het bezit van een zwemdiploma, je kan de Nederlandse taal goed lezen en schrijven, je hebt een goede fysieke conditie, je draagt geen bril of lenzen en je hebt geen strafblad.

Indien je interesse hebt in de opleiding kun je de website van de Kustwacht bezoeken via werkenbij.kustwacht.org Daar vind je het sollicitatieformulier die je kunt invullen. De sluitingsdatum voor het solliciteren is 1 mei 2024.

Bok Raft 1 ScaledSchietoefening 06 Scaled

Related posts

Het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) attenderen bestuurders erop aandachtiger te zijn voor verkeersborden op de Kaya Grandi

EA News Author

Conferentie Bestuurlijke aanpak ondermijning met alle eilanden

EA News Author

Avond met Volle Maan op zaterdag 3 juni bij Lourdes Juan Pedro (Mamalu) thuis in Rincon

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message