SabaDutchPolitiek

SMMC vergadert met Eilandraad en Uitvoerende Raad van Saba

Meeting Island Council With Smmc

Een delegatie van de St. Maarten Medical Center (SMMC) bracht  een werkbezoek aan Saba. Er werd een bijeenkomst gehouden met zowel de Eilandraad als de Uitvoerende Raad, waaraan ook Saba Cares deelnam.

Medisch directeur van SMMC Dr. Felix Holiday gaf een presentatie aan de vijf leden van de Eilandsraad waarin hij de diensten van het SMMC, de gemaakte investeringen en de plannen, waaronder de bouw van het St. Maarten Algemeen Ziekenhuis.

Wanneer het nieuwe ziekenhuis over een paar jaar voltooid is, zal het aantal bedden van 80 naar 104 stijgen. Het nieuwe ziekenhuis zal ook een helikopterplatform hebben, wat erg belangrijk is voor patiënten uit Saba en St. Petersburg. Eustatius die met de helikopter worden gebracht omdat dit kritieke tijd bespaart.

Belangrijk

Saba en St. Eustatius zijn erg belangrijk voor het SMMC en daarom houdt het ziekenhuis de eilanden in zijn plannen in acht, zei Dr. Vakantie. In 2022 maakten Saba-klanten 1871 medische reizen naar het SMMC. Dit was 93% van het totale aantal medische reizen dat Saba-klanten in 2022 maakten, zei Saba Cares-directeur Judith Meijer. Er is veel contact tussen Saba Cares en het SMMC om de patiëntenzorg te bespreken en te bespreken hoe de zaken verder kunnen worden verbeterd.

Meer verwijzingen

Het aantal klanten uit Saba en St. Eustatius gebruik maken van de SMMC-diensten is de afgelopen paar jaar enorm toegenomen, zei dr. Vakantie. Het SMMC is de voorkeurspatialverlener voor Saba- en Statiapatiënten.

De SMMC heeft de afgelopen jaren veel verbeteringen en uitbreidingen ondernomen, waarvan veel werd gerealiseerd met financiering van de St. Maarten Trust Fund, beheerd door de Wereldbank. Het ziekenhuis biedt nu zorg op 19 medische gebieden, die alle algemene ziekenhuisdiensten omvat.

Het SMMC heeft nu meer ziekenhuisbedden, een uitgebreide dialyse- en oncologie-eenheid, uitgebreide oogheelkundige diensten, een pijnbehandelingskliniek, een nieuw operatiekamercomplex, een nieuwe MRI-suite. De medische specialistische diensten zullen in 2023 verder worden uitgebreid.

Win-win

De dienstverlening aan regionale cliënten is verbeterd. De International Patients Service van SMMC draagt veel bij aan de verbetering van de dienstverlening. De diensten zo effectief mogelijk maken is een win-win situatie voor zowel Saba als St. Eustatius en voor de SMMC, zei dr. Vakantie.

Meeting Smmc With Executive Council

Related posts

MFK parlementslid Ramón Yung: discussie over brandstofprijs stijging terwijl SGS rapport kwaliteit slecht aangeeft

EA News Author

Minister Endy Croes: Professor Luutsen de Vries presenteert het project voor de modernisering van onderwijsmiddelen

EA News Author

Pastor Marcel Balootje: Het is heel pijnlijk om God te negeren en te verwerpen

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message