Lokaal/ArubaDutch

De vreemde geest woont al heel lang in de kolonie

Views 5 1

Voor een onderzoek is er een indicatie van onregelmatigheden die hebben plaatsgevonden. Volgens premier Evelyn Wever Croes constateerde voormalig minister van infrastructuur Marisol Tromp dat er een situatie is in Seroe Colorado waarvan de overheid niet op de hoogte is en dat er geen register is van wie in de kolonie woont in de regeringshuizen.

Er is een vrijwillige inschrijving die plaatsvond en er is nu een licht aan. Er kunnen verschillende situaties zijn zoals huurovereenkomsten met erfpachtbeheerders die er wonen.

Het is ook bekend dat er mensen zijn die het huis in de kolonie hebben gerepareerd, maar dat de huizen niet van hen zijn, wat een zeer hoge mate van situatie en complicatie met zich meebrengt. Wanneer een woning wordt gehuurd van een persoon of een bedrijf en u als huurder deze herstelt, is de toegevoegde waarde niet voor u als huurder.

Er is ook een situatie die ex-minister Marisol Tromp heeft aangehaald en waarin DIP-medewerkers huizen hebben in de kolonie terwijl  de regering een regel heeft en nog steeds doet. Als je een DIP-medewerker bent, heb je minder kans op land, huizen enz.

Wanneer iemand een erfpacht heeft en een ander wil hebben, kan hij het niet krijgen omdat het erfpacht is gereserveerd voor mensen die geen land hebben en geen regeringshuis hebben. Premier Evelyn Wever Croes gaf ook aan dat er interne aspecten zijn die nog moeten worden herzien.

Het huidige onderzoek in de Colony is in de laatste fase en we hopen dat we dit kunnen vinden om echt te zien wat de situatie is en wat er allemaal gebeurd is met de situatie in de Colony. Er is een forensisch bedrijf dat onderzoek doet naar de huizen in Colony en de overheid hoopt de resultaten van dit onderzoek te krijgen.

We zijn ons er ook van bewust dat we niet altijd een ja kunnen krijgen, maar uiteindelijk moeten we iedereen tenminste een antwoord kunnen geven. Tegelijkertijd gaf premier Evelyn Wever Croes te kennen dat ze na ontvangst van het onderzoeksrapport van de Colony zou handelen op basis van de aanbevelingen die ze kreeg.

Related posts

Parlementslid drs. Mervin Wyatt-Ras: Introductie van BBO aan de grens is brandstof op het vuur van sociale problemen

EA News Author

Parade van Flambeu op Aruba met 8 arrestaties

EA News Author

Poolse toerist zwemt in Arashi overleden

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message