PolitiekDutch

Mildred Schwengle heeft haar ontslag als vertegenwoordiger van raad van staat voor Aruba overgedragen

Mildred Schwengle A Entrega Su Retiro Di Funcion Como Representante Di Raad Van State Pa Aruba

Vanaf 1 november 2023, sr. Mildred Schwengle trekt zich op eigen verzoek terug als vertegenwoordiger van Raad van State (RvS) voor Aruba. Sluit. Schwengle fungeerde zes jaar lang als lid van het Rijksdienst. Eerst moet je gaan. Schwengle nam deze verantwoordelijkheid op zich, dr. Mito Croes was tot juni 2016 vertegenwoordiger van RvS voor Aruba.

Procedure
Wie zal de functie overnemen na de oorlog? Mildred Schwengle is nog onbekend. De Minister van Binnenlandse Zaken en Betrekkingen van het Koninkrijk der Nederlanden zal dit overleggen met de premier van Aruba Evelyn Wever – Croes en met de vice-president van de RvS. De Raad van Ministers van het Koninkrijk neemt de beslissing om de kandidaat aan Koning Willem-Alexander voor de benoeming als vertegenwoordiger van RvS voor te stellen.

Koninkrijksopdrachten
De Raad van Bescherming van het Koninkrijk Nederland vergadert eenmaal per maand, op woensdag, en adviseert in grote lijnen over dezelfde onderwerpen als de Raad van Bescherming. Bij de Koninklijke RvS behandelt zij onder meer onderwerpen van belang niet alleen voor Nederland, maar voor het hele Koninkrijk: Koninklijke wetten en Koninklijke verdragen.
De raad van ministers van het Koninkrijk bestaat uit de leden van de raad van ministers, plus drie andere leden uit de andere landen in het Koninkrijk.

Curriculum vitae van Mildred Schwengle
Mildred (Milly) Schwengle studeerde rechten aan de voormalige Katholieke Universiteit Nijmegen. Tussen 1990 en 1994 fungeerde hij als Plaatsvervangende officier van justitie en daarna als griffier bij het Gerechtshof van Eerste Instantie. In 1994 werd hij advocaat en werkte als advocaat in Aruba en Corsou en was partner bij het HBN law kantoor, tot zijn benoeming als vertegenwoordiger van Aruba in RvS. De regering van Aruba is dankbaar. Schwengle voor zijn geweldige werk door de jaren heen.

Related posts

Weersverwachting tot zondag 21 januari 2024

EA News Author

‘Brede welvaartsbenadering van Landspakket Curaçao‘

EA News Author

Mogelijkheid voor geïnteresseerde organisaties om carnaval 2024 te organiseren

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message