PolitiekDutch

Minister Maduro bezoekt deze week Washington DC voor de “IMF Spring Meeting “

Imf Spring Meeting 2023

Minister Maduro gaat deze week de jaarlijkse IMF spring meetings bij in Washington DC. Gedurende deze week zal de president vergaderen met IMF-bestuurders, de vertegenwoordiger van het Koninkrijk Nederland bij het IMF en ook met World Bank-bestuurders.

Minister Maduro zal ook gebruik maken van de gelegenheid om met een aantal commerciële banken te vergaderen om de mogelijkheid te verkennen om de schuld van Aruba te herfinancieren, met name de schulden met Nederland om de pandemie te overwinnen.

Onderzoek mogelijkheden om Aruba’s schuld te refinancieren

Tijdens deze reis zal minister Maduro de mogelijkheden onderzoeken om de internationale schuld van ons land te herfinancieren. Aruba heeft altijd geld geleend op de internationale markt en heeft door de pandemie ook een schuld opgebouwd met Nederland.

Nu de pandemie voorbij is en Aruba zich herstelt, is het tijd om te beginnen met het betalen van de schuld met Nederland, die in oktober vervalt. Hij heeft een ontmoeting met Nederland begonnen om te bespreken onder welke voorwaarden de schuld van de pandemie kan worden herfinancierd.

Nederland heeft aangegeven bereid te zijn om de pandemie schuld van Aruba te herfinancieren op commerciële voorwaarden, zodat de marktinteresse met een winstmarge toeneemt. Aangezien Nederland Aruba en geen enkel ander land een kwitschelding geeft en de schuld niet zal herfinancieren tegen een gunstige rente van 0%, is het goed om te onderzoeken welke andere mogelijkheden er zijn om Aruba’s schulden te herfinancieren.

Minister Maduro zal instanties zoals onder meer het IMF en de Wereldbank benaderen om te onderzoeken wat ze Aruba kunnen bieden in speciale fondsen voor herstel na Covid.

De afgevaardigde zal ook een aantal commerciële banken ontmoeten om te kijken naar de opties voor Aruba op de internationale kapitaalmarkt. Op die manier kunnen we een beter beeld krijgen van wat de opties zijn om onze nationale schuld te herfinancieren.

Related posts

De commissaris van justitie vindt dat de aanklager actief werkt aan de zaak Flamingo en weigert het verzoek van Otmar Oduber

EA News Author

Weersverwachting dinsdag 15 mei 2023

EA News Author

Extra toezicht op het water tijdens regatta voor ieders veiligheid

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message