BonaireDutch

Samen veilig voorbereid in het oog van de storm

Huntu Bon Prepara Den Un Forma Seif Den Wowo Di Tormenta

Het orkaanseizoen dat loopt tot en met 30 november is van start en zoals we hebben gezien tijdens de extreme regenoverlast in november 2022 is de zelfredzaamheid en solidariteit op Bonaire groot. Als gezaghebber wil ik op iedereen een beroep doen om ook in de voorbereiding op een mogelijke storm diezelfde solidariteit te tonen door degenen die niet bij machte te zijn te helpen. Help hen bijvoorbeeld met het opruimen van de tuin, het orkaanbestendig maken van het huis en of halen van boodschappen voor het noodpakket etc.  

Het openbaar lichaam Bonaire geeft de nodige informatie en tips op www.bonairecrisis.com om uzelf voor te bereiden op een tropische storm of orkaan. Op deze website staat wat u kunt doen voor, tijdens en na een tropische storm of orkaan en wat het OLB doet. Ook staat het noodnummer vermeld dat u kunt bellen en een link naar de ‘Disasterprep Bonaire’ app via de App Store en Google Play. 

Download de ‘Disasterprep Bonaire’ en lees hoe u zich op verschillende rampen kunt voorbereiden. Ook leest u daarin wat het OLB doet, wat het noodnummer is en wat onze sociale mediakanalen zijn. Via de app kan het OLB indien nodig belangrijke berichten naar alle gebruikers van de app sturen.

De komende tijd wordt er extra informatie verspreid via persberichten, onze facebookpagina’s (Gobièrnu di Boneiru en Openbaar Lichaam Bonaire) en diverse media. Hierin wijzen we u op tips en maatregelen ter voorbereiding op een orkaan.

Het rampenbestrijdingsteam staat voor u klaar. Het OLB heeft een rampenbestrijdingsteam dat zich voorbereidt op een crisis of ramp. Als dat nodig is bestrijden zij die ook. Het rampenbestrijdingsteam regelt met verschillende organisaties wat er moet gebeuren bij gevaar tijdens en na een orkaan of tropische storm. Dat doen zij bijvoorbeeld met de politie, brandweer, geneeskundigen en bevolkingszorg. Ook zorgt het OLB tijdens een orkaan voor schuilplaatsen voor mensen die in hun eigen woning niet meer veilig zijn.

Related posts

Werkbezoek directie ruimte en ontwikkeling

EA News Author

Papegaaivissen: Belangrijke koraalrif verzorgers

EA News Author

De Kustwacht voert controle-patrouilles uit op zee

EA News Author

1 comment

Samen veilig voorbereid in het oog van de storm - Notisia 365 June 19, 2023 at 7:01 pm

[…] Source link […]

Reply

Leave a Comment

Whatsapp Message