DutchInternational

Vastgezeten bij Burning Man

31 Burning Man2

Burning Man, een jaarlijks festival dat in Black Rock City, Nevada, Verenigde Staten, wordt gehouden, is afgelopen zondag, 26 augustus begonnen. Op vrijdag 1 september werd het festival onderbroken vanwege zware regenbuien waarbij de deelnemers instructies van de organisatie hebben gekregen om onderdak te zoeken voor de regen terwijl het in het gebied stortte.

De organisatie legde uit dat het festivalterrein zaterdagavond meer dan een centimeter water kreeg. Aangezien de regen zaterdag het grootste deel van de dag was opgehouden, werd verwacht dat er tegen de avond en de ochtend van zondag enige kans zou zijn op onweer. De situatie in het festivalgebied heeft de sheriff van Washoe County ertoe aangezet de toegang rond Black Rock City te beperken, behalve voor nooddiensten. Zoals het Washoe County Sheriff’s Office op het sociale platform ‘X’, voorheen bekend als Twitter, uitlegt: “De toegang tot het Burning Man festival blijft gesloten voor de rest van het evenement”. Tegelijkertijd blijft de luchthaven van Black Rock City tot nader order gesloten.

Het Burning Man-festival eindigde gisteren, maandag 4 september, maar volgens de organisatoren kunnen de deelnemers nog enkele dagen vastzitten in Black Rock City, vanwege de modder die door de regen is ontstaan. Ondertussen werden duizenden deelnemers aan het Burning Man-festival gevraagd om voedsel, water en brandstof te besparen. Video’s op sociale media laten Burning Man-deelnemers zien lopen door de overstroomde en modderige velden. Afbeeldingen op sociale media toonden draagbare toiletten, kampeerders en mensen die in de modder zaten. Sommige mensen hebben ervoor gekozen om vuilniszakken om hun schoenen te binden zodat de modder niet over de schoenen heen komt.

 Black Rock City

Black Rock City is een tijdelijke gemeenschap die elk jaar opduikt in het midden van de uitgestrekte woestijn, beter bekend als “the playa” voor Burning Man. Deze geïmproviseerde gemeenschap ontvangt jaarlijks meer dan 60.000 mensen en ligt op ongeveer drie uur rijden van de dichtstbijzijnde luchthaven, in Reno, Nevada.

31 Burning Man131 Burning Man331 Burning Man4

Related posts

Partijleider Mike Eman: Er is een opkomende armoede met meer dan 50.000 mensen die leven onder het minimum

EA News Author

Gezaghebber Edison Rijna heeft gestemd

EA News Author

Daylight Dreamscapes: solotentoonstelling van beeldend kunstenaar Danilo Geerman

EA News Author

1 comment

Vastgezeten bij Burning Man - EA News Aruba - Notisia 365 September 6, 2023 at 2:13 am

[…] Source link […]

Reply

Leave a Comment

Whatsapp Message