Lokaal/ArubaDutch

Parlementslid Miguel Mansur: Ik begrijpt niet de richting die de overheid wil nemen, maar al deze beslissingen beïnvloeden onze economie

Parlementslid Miguel Mansur

Het is geen geheim dat veel winkels hun deuren hebben gesloten op Aruba . Parlementslid Miguel Mansur betreurt dit en vindt het zeker een alarm voor de regeringen om hun ogen te openen, aangezien ook veel professionals Aruba verlaten omdat ze niet genoeg ruimte zien om te groeien.

Parlementslid Miguel Mansur gelooft dat de grootste bedreiging voor Aruba op dit moment problemen zijn in de publieke sector, namelijk onze publieke financiën. Ook is er al vooruitgang geboekt in staten waar de meerderheid op dit moment bereid is 600 miljoen gulden van het geld van de bevolking te besteden of weg te gooien om geen rijkswet te aepteren, wat een enorme tijdverspilling is dat.

Nederland heeft aangeboden dat Aruba onder hun kredietwaardigheid kan rekenen. Op het moment dat Nederland een lening heeft, is het de laatste keer dat je opmerkt dat ze op hun lening van 10% 2,7% betalen, dat is wat het Nederland kost om geld te lenen, maar Aruba betaalt 6,5%. Volgens parlementariër Mansur kan een terugtrekking van de schuld van Aruba en een herfinanciering op een lager niveau van 3,5% 110 miljoen gulden per jaar ontsnappen.

Laten we onze schulden opzij zetten en kijken naar de 916 miljoen gulden die we op 10 oktober verschuldigd zijn en als we een preferentiële rente herfinancieren, ontsnapt Aruba in zijn geheel aan de 640 miljoen gulden.

Maar op het moment dat hij de denk niveu  van enkele parlementsleden opmerkt die het er niet mee eens zijn en dat er nog steeds een meerderheid  in het parlement die nee zegt , begrijpt parlementslid Mansur niet hun gedachten. Dit zijn dezelfde parlementsleden die na jarenlang stemmen voor onverantwoordelijke begrotingen die de schuld van Aruba hebben gecreëerd.

Er is een pandemie en er moet geld worden gestort en Aruba moet naar Nederland gaan omdat Aruba niet op de internationale markt kon komen omdat het krediet van Aruba zo slecht was, volgens parlementslid Miguel Mansur. Nu heeft Aruba de kans om zijn kop op te heffen en te beginnen met het verlagen van de uitgaven en het parlement zegt nee, parlementslid Miguel Mansur begrijpt niet de richting die de overheid  wil nemen, maar al deze beslissingen beïnvloeden onze economie.

Hoe meer rente wordt betaald, hoe meer de overheid de bevolking moet omkopen om de hoogste rente te betalen. Juist op het moment dat de bevolking en het bedrijfsleven willen worden ondermijnd om hun hoofd omhoog te houden zodat de economie kan bloeien en de consumptie kan stijgen.

Volgens parlementslid Miguel Mansur de situatie is zeer zorgwekkend en heeft Aruba een periode van inflatie doorgemaakt waar we minder controle over hebben, maar als het echt gericht is op het stimuleren van de koopkracht en het helpen van de burgers om in een betere financiële gemeenschap te leven, is het een recht dat ze hebben en dat is iets dat onze economie kan dragen. De overheid moet kracht hebben om Aruba  te hervormen.

Click aki bao like y share

Related posts

Stony Coral Tissue Loss Disease in het Nederlands Caribisch gebied

EA News Author

Culturele activiteiten in het centrum van Brazil

EA News Author

Colleges financieel toezicht bezoeken Nederland

EA News Author

1 comment

Leave a Comment

Whatsapp Message