DutchBonaire

Veertien nieuwe kustwachters voor Kustwacht Caribisch Gebied

Eng Fourteen New Coast Guards For The Caribbean Coast Guard

Na een jaar opleiding met succes te hebben afgerond, kregen veertien aspiranten afgelopen vrijdag hun kustwachtcertificaat en diploma voor Buitengewoon Agent van de Politie uit handen van de Directeur Kustwacht Caribisch Gebied, Walter Hansen en Alpha Falbru, Directrice van het Opleidingsinstituut Rechtshandhaving en Veiligheidszorg (ORV). 

De aspiranten ontvingen het diploma en het certificaat tijdens een plechtigheid op Marinebasis Parera. De aspiranten zijn nu volwaardige kustwachters en worden op de kustwachtsteunpunten op Sint Maarten, Curaçao en Aruba operationeel ingezet. Deze aspiranten zijn in augustus 2022 aan de Basis Opleiding Kustwacht (BOK) begonnen. In de vier weken daarna kregen zij hun vormingsweken, de Samen Sterk periode, waarin ze zowel mentaal als fysiek op de proef worden gesteld. Na de vormingsweken begon de rest van de BOK en kregen ze onder andere lessen in basis- en schietvaardigheden, zeemanschap, juridische vakken, nautische vakken en boardingsprocedures. De aspiranten hebben veel fysieke, mentale en theoretische uitdagingen doorstaan en zijn nu klaar om de samenleving te beschermen.

Gedurende de plechtigheid richtte zowel de Directeur Kustwacht, Walter Hansen en Alpha Falbru van het ORV het woord tot de nieuwe kustwachters. Ruim een jaar hebben de jonge aspiranten naar deze dag uitgekeken. Na hard te hebben gewerkt en periodes lang van huis te zijn geweest, is het nu feest. De diploma’s zijn binnen en het echte werk bij de Kustwacht kan beginnen. De nieuwe kustwachters gaan binnenkort naar de kustwachtsteunpunten waar ze samen met de andere kustwachters op zee worden ingezet.

Eng Fourteen New Coast Guards For The Caribbean Coast Guard .2

Related posts

Gerechtshof 14 april 2023 tijdschema verdachte strafbare daad

EA News Author

Minister Franc Weerwind voor Rechtsbescherming bezoekt Bonaire, Aruba en Curaçao

EA News Author

Elf gasten erkend als ambassadeurs van Bonaire in mei 2023

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message