CuracaoDutch

30 tiktokers uit de Verenigde Staten en Canada beleefden Curaçao

Eng 30 Tiktokers From The United States And Canada Experienced Curacao 6

Onlangs organiseerde de Curaçao Tourist Board (CTB) samen met Diamond PR een unieke megareis voor 30 TikTok influencers uit de Verenigde Staten en Canada om Curaçao te komen ervaren. 

 

Het doel van deze reis was om de bekendheid van onze bestemming onder onze belangrijkste focusmarkten te vergroten en een breed publiek van potentiële bezoekers te bereiken. De groep TikTokers verbleef van 12 tot en met 15 september en zij verkenden, ontdekten en ervoeren het unieke toeristische product dat Curaçao te bieden heeft. 

 

Ze delen hun ervaringen op ons eiland door middel van boeiende video’s en bereiken daarmee een gezamenlijk publiek van ruim 40 miljoen volgers. Dit zijn TikTokers die inhoud maken rond onderwerpen als reizen, gastronomie, duiken, dansen, mode, LGBTQ, entertainment, sport en welzijn.

Het programma begon met een Mini Carnaval waarbij de groep TikTokers werd begeleid door een fanfare en mensen verkleed in hun Carnavalsoutfits, beginnend bij het Wilhelminapark, over de Emmabrug en eindigend bij het Kurá Hulanda Dorp. 

 

De volgende dag maakte de groep een scootertocht door Willemstad waar ze de kleurrijke muurschilderingen konden bewonderen en lunchten op de Plasa Bieu (lokale Oude Markt). Ze bezochten ook het Shete Boka National Park en het Kenepa Grandi-strand. Verder reden ze op jetski’s en zwommen ze op het strand van Cas Abou. Daarnaast namen ze onder meer deel aan een culinaire workshop, een buggytour om de oostkant van Curaçao te verkennen, en een workshop Tea Crafting bij Hòfi Mango om te leren hoe ze hun eigen kruidenthee konden maken. Het bezoek aan Curaçao was onderdeel van een project gecoördineerd door het Diamond PR-bureau genaamd TikTok Island Hop, waarbij de TikTokers zowel Bonaire als Curaçao bezochten.

 

TikTok is het snelst groeiende sociale mediaplatform, beschikbaar in 160 landen, met meer dan 1,1 miljard actieve gebruikers, en de app is alleen al in de Verenigde Staten meer dan 220 miljoen keer gedownload. Gen Z (20% van de bevolking in de VS) gebruikt TikTok als zoekmachine via Google. Ook de leeftijd van de gebruikers neemt toe: ruim 50% is ouder dan 30 jaar.

CTB is erg blij met de samenwerking met Tourism Corporation Bonaire (TCB), Diamond PR en toeristische partners op Curaçao, waardoor ons eiland de diversiteit van ons toeristisch product kon laten zien aan een belangrijke groep TikTokers.

Eng 30 Tiktokers From The United States And Canada Experienced Curacao 2Eng 30 Tiktokers From The United States And Canada Experienced Curacao 3Eng 30 Tiktokers From The United States And Canada Experienced Curacao 4Eng 30 Tiktokers From The United States And Canada Experienced Curacao 5Eng 30 Tiktokers From The United States And Canada Experienced Curacao 1

Related posts

Cargovluchten tussen Aruba en Venezuela tussen Curaçao zijn toegestaan

EA News Author

Indebon brengt sportbonden bij elkaar

EA News Author

Gemengd beeld in Staat van de rechtshandhaving 2022

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message