GezondheidLokaal/ArubaDutch

Aruba Bank steunt Respaldo

Aruba Ban K Y Respaldo 2

Aruba Bank kondigde zijn Walk & Run 2023 aan die plaatsvindt op 22, 23, 24 en 25 mei en benoemde Respaldo als stichting die het evenement zal ondersteunen. Een deel van de inschrijvingskosten van de Walk & Run deelnemers gaat naar Respaldo.

Respaldo is een gespecialiseerde stichting die is opgericht om behandeling te bieden voor complexe stoornissen en psychische problemen. Ondersteuning werkt volgens de modernste wetenschappelijke kennis en werd onlangs beoordeeld door de psychiatrische vereniging uit Nederland.

In de achtertuin is een kliniek, wat vroeger PAAS was, waar mensen met ernstige aandoeningen voor korte tijd konden verblijven. Naast de kliniek heeft Respaldo een kinder- en jeugdkliniek en een volwassen kliniek. In beide polyclinics zijn psychiaters, psychologen gespecialiseerd in gezondheidszorg, sociale werkers en verpleegkundigen met veel ervaring en goede vaardigheden. Er gelden verschillende soorten speciale behandeling voor zowel kinderen als jongeren, en volwassenen. Er wordt regelmatig gezocht naar extra training en onderwijs die nodig is, wat betekent dat ondersteuningsprofessionals worden gecertificeerd op een hoog niveau. Er is ook een gespecialiseerd team genaamd FACT-team dat mensen begeleidt die ernstig ziek zijn in hun eigen huis.

De druk op Respaldo is sinds de pandemie groter geworden omdat behandelingen niet tijdig konden plaatsvinden en daardoor de aandoeningen ingewikkelder werden en langer nodig waren om te herstellen. Tieners hadden lange tijd geen echt sociaal contact, terwijl ze onder meer verslaafd raakten aan sociale media en nog meer misleid werden. Ouderen waren extra eenzaam en werden meer depressief. Door Covid is de armoede nog groter geworden en er ontstaat economische druk. Op deze manier blijven angst en depressie toenemen. Tijdens en na Covid steeg de zelfmoordtrend onder de bevolking. Zelfmoordneigingen zijn onderdeel van een gespecialiseerde stichting die in ons geval ondersteund wordt en duur is om te behandelen. Maar er zijn te weinig professionals om deze taak voldoende aan te pakken.

“De pandemie heeft een enorme impact op onze samenleving, en nog meer op mensen die worstelen met mentale problemen”, zegt Els Avontuur, Managing Director van Aruba Bank. We erkennen het belang van geestelijke gezondheidszorg in onze gemeenschap, en we zijn er trots op om Support te ondersteunen in hun inspanningen om iedereen die het nodig heeft te ondersteunen.

Aruba Ban K Y Respaldo 1

Related posts

BONAIRE: Politieberichten van maandag 22 april tot en met woensdag 24 april 2024

EA News Author

Minister Ursell Arends NIET integer: Ursell Arends leidt al zijn departementen als een kip zonder kop

EA News Author

De Raad van het eiland heeft gestemd voor de goedkeuring van de verordening inzake de beperking van het gebruik van tabak Saba

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message