Lokaal/ArubaDutch

Controles van de Kustwacht gedurende het Paasweekend

Wardacosta Lo Bai Hasi Controlnan Riba Lama Durante Semana Santa

De Kustwacht voert dit Paasweekend controles uit op zee. Het doel van deze controles is om openbare orde en veiligheid op zee te garanderen. 

De Kustwacht informeert boot en seadoo (waterscooters) eigenaren om rekening te houden met het aan boord hebben van alle geldige documenten zoals: ‘vaarvergunning’ en ‘vaarbewijs’. Er dienen genoeg zwemvesten aan boord te zijn op basis van de bootvergunning en er mogen niet teveel passagiers aan boord zijn, dit om gevaarlijke situaties op zee te voorkomen. De Kustwacht adviseert booteigenaren om ook een ‘lifering’ aan boord te hebben en dat boten een anker aan boord hebben met genoeg touw. Licht altijd uw familie in waar u naar toe gaat met uw boot. Bij gevaarlijke situaties kunnen ze zo snel mogelijk hulp inschakelen indien het nodig is.  

Gebieden waar controles in het Paasweekend worden uitgevoerd zijn o.a. San Nicolasbaai – Commandeursbaai, Barcadera haven/ lagoen, Spaans Lagoen, High rise Hotel-Arashi-Lighthouse, Rincon, verschillende Rif gebieden, Baby Beach en Eagle Beach. 

De Kustwacht adviseert alle booteigenaren om hun boot regelmatig te onderhouden. Zorg dat u genoeg veiligheids- en reddingsmiddelen aan boord heeft zoals: zwemvesten, zaklantaarn, EHBO kit, genoeg water, brandblusser, VHF radio of een opgeladen mobiele telefoon. Voorkom pech onderweg en een gevaarlijke situatie op zee met uw boot en uw passagiers. In het geval u hulp nodig heeft kunt u met de Kustwacht bellen op het nummer 913 of Whatsapp 005999 510 0913.

Related posts

Cursus voor de medewerkers van het slachthuis

EA News Author

Weersverwachting tot maandag 18 december 2023

EA News Author

Voortgang led verlichtingsinstallatie voor een verbeterde openbare verlichting

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message