CuracaoDutchPolitie

Cyber Crime Team geeft presentatie over Cybersecurity

Polis 4

Het Cyber Crime Team (CCT) en het Team Financieel Economische Criminaliteit (Finec) van het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) een presentatie gegeven tijdens een seminar over Cybersecurity georganiseerd door Maduro & Curiel’s Bank Bonaire N.V.

Door het CCT werd uitgebreid uitleg gegeven over het Cybercrime Team, bewustwording en preventie. Bewustwording was gebaseerd op het overzicht van zaken en of meldingen die zich het afgelopen jaar voordeden, zoals onder andere phishing/smishing, business email compromise en hacking (account hacking Facebook/whatsapp).

Doordat cybercriminaliteit grote gevolgen kan hebben voor een bedrijf, kregen de bezoekers van de seminar ook enkele tips en adviezen mee waarmee ze zich weerbaarder kunnen maken tegen cyberaanvallen. Tips zoals het gebruik van verschillende wachtwoorden, 2-factor authenticatie, het tijdig installeren van updates en regelmatige controle van je accounts op verdachte of onbekende contacten. De bezoekers werden ook geattendeerd om aangifte of melding te doen van een cyber incident.

Door het Team Finec werd de wijze van rechercheren ’Follow The Money’ gepresenteerd. Er werd uitgelegd dat bij cybercrimes niet alleen een digitaal spoor is maar dat er in de meeste gevallen ook een financieel spoor is om te volgen.

Hiermee draagt het Korps Politie Caribisch Nederland op een proactieve wijze bij aan de bewustwording over de risico’s van cybercrime.

Polis 1Polis 2Polis 3

Related posts

Vechtpartij op de pier van Hadicurari

EA News Author

Alberto Perret-Gentil: De impact van de grensbelasting op de bouwsector en huizenprijzen in Aruba zal aanzienlijk zijn

EA News Author

Terugroepactie oogdruppels van Global Pharma Healthcare

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message