BonaireDutch

Gedeputeerde Kroon geeft startsein nieuwe bibliotheekautomatisering

Diputado Kroon Ta Duna Senal Pa Ranka Sali Ku Outomatisashon Nobo Di Biblioteka.2

 Maandag 26 juni is de nieuwe bibliotheekautomatisering feestelijk in gebruik genomen. Gedeputeerde Kroon ontving, uit handen van mevrouw Alian Spelde, afdelingshoofd bibliotheek, de allereerste nieuwe bibliotheekpas en scande zelf de boeken die hij wilde lenen. 

Met het nieuwe bibliotheeksysteem Wise van OCLC gaat er een wereld open voor de inwoners van Bonaire. Inwoners die lid worden van de bibliotheek kunnen niet alleen de boeken lenen die in de bibliotheek aan de Kaya Gramel staan, maar ook heel gemakkelijk e-books lenen. Er zijn digitaal meer dan 40.000 titels beschikbaar voor leden van de bibliotheek en daarnaast 10.000 luisterboeken, een groot aantal tijdschriften, podcasts en gratis cursussen voor zowel werk als privé.

Via de nieuwe website van de bibliotheek ‘bibliotheekbonaire.com’ is niet alleen de onlinebibliotheek toegankelijk, ook de catalogus van de bibliotheek is zichtbaar. Op de website kan veel geregeld worden door de leden van de bibliotheek, zoals zoeken in de catalogus, boeken reserveren of verlengen. Kinderen die meer willen weten over jeugdboeken of een onderwerp kunnen zowel in de bibliotheek als via de website-informatie vinden voor bijvoorbeeld spreekbeurten of werkstukken. 

Naast de nieuwe bibliotheekautomatisering en de nieuwe website is ook een nieuwe app beschikbaar voor de leden van de bibliotheek. In de appstore is de app ‘Bibliotheek Wise’ te vinden. Via deze app kan de lener van de bibliotheek ook zoeken, reserveren, verlengen etc. 

Alle mensen die nu al lid zijn van de bibliotheek kunnen een nieuwe bibliotheekpas halen in de bibliotheek. Met de nieuwe pas krijgen ze toegang tot alle faciliteiten van de bibliotheek.

Nog niet lid van de bibliotheek?

Lidmaatschap is gratis tot 18 jaar en vanaf 18 jaar voor inwoners van Bonaire $6 per jaar.

Diputado Kroon Ta Duna Senal Pa Ranka Sali Ku Outomatisashon Nobo Di Biblioteka 1Diputado Kroon Ta Duna Senal Pa Ranka Sali Ku Outomatisashon Nobo Di BibliotekaDiputado Kroon Ta Duna Senal Pa Ranka Sali Ku Outomatisashon Nobo Di Biblioteka.1

Related posts

Kaya isla ariba gesloten voor vernieuwing

EA News Author

Weersverwachting tot maandag 02 oktober 2023

EA News Author

Bonaire viert de Maand van het Toerisme met verschillende activiteiten in september

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message