Lokaal/ArubaDutch

Inflatie op Aruba blijft onder het wereldwijde gemiddelde

Pap Inflacion Na Aruba Lo Mantene Su Mes Bou Di E Averahe Mundial 4

Aruba’s financiële situatie is gevoelig, maar ook de potentie en de wens om te herstellen. De pre-COVID-periode was niet eenvoudig, aangezien de publieke financiën erg gevoelig waren vanwege de vele schulden die werden gecreëerd.

Echter, met de introductie van COVID is de situatie niet verbeterd, maar veel moeilijker geworden voor Aruba. Inflatie In grafiek 2 is een overzicht te zien van de inflatie in Aruba in vergelijking met andere landen. Deze projectie geeft aan dat de inflatie in Aruba onder het wereldwijde gemiddelde zal blijven.

Voor de komende jaren heeft de regering van Aruba de volgende financiële normen vastgesteld om op lange termijn verantwoorde financiële resultaten te bereiken in 2024: financiële saldo van +1.0% van het BBP (= surplus) 2027: personeelsbesteding van 10% van het BBP 2031: schuldquote van 70% van het BBP 2040: schuldquote van 50% van het BBP.

Financiële balans De financiële balans voor de komende jaren zal worden gehandhaafd op 1% overschot op de begroting met als primair doel de schuld van het land Aruba te verminderen. Begroting 2024 voldoet voor de tweede keer op rij aan de financiële normen van een overschot van +1,0% van het BBP

Personeelsuitgaven Personeelsuitgaven, die een van de grootste uitgaven van de regering zijn, kennen ook een norm. In het budget 2024 worden personeelskosten onder de huidige norm van 479 miljoen gulden gehandhaafd. De regering van Aruba wil ervoor zorgen dat in 2027 de totale uitgaven van het personeel van de regering, de staatse hogescholen, het ministerie van Openbare Werken en de gesubsidieerde instituten, onder de norm van 10% van het BBP blijven.

Pap Inflacion Na Aruba Lo Mantene Su Mes Bou Di E Averahe Mundial 1Pap Inflacion Na Aruba Lo Mantene Su Mes Bou Di E Averahe Mundial 2Pap Inflacion Na Aruba Lo Mantene Su Mes Bou Di E Averahe Mundial 3

Related posts

Weersverwachting tot maandag 24 juli 2023

EA News Author

A.T.A.: Bezoekersresultaten voor juli 2023

EA News Author

Dhr. Marlon Richardson nieuwe directeur toezicht & handhaving per 14 augustus 2023

EA News Author

1 comment

Inflatie op Aruba blijft onder het wereldwijde gemiddelde - Notisia 365 September 11, 2023 at 12:11 pm

[…] Source link […]

Reply

Leave a Comment

Whatsapp Message