PolitiekDutch

Minister Maduro en Wever samen met staatssecretaris vergaderen over schulden door covid-19 pandemie

Stas Na Bzk 02

Op woensdag begonnen de vergaderingen tussen minister President Wever-Croes en minister Maduro van Financiën samen met secretaris van State Van Huffelen om de schulden die Aruba heeft opgebouwd met Nederland te behandelen om de pandemie te overwinnen.

De pandemie had een groot effect op de economie en de publieke financiën van Aruba en Nederland hielp Aruba met het lenen van de nodige fondsen om onze financiële behoeften te dekken. Nu de periode voorbij is en Aruba zich herstelt, is het tijd om te praten over hoe deze schuld zal worden betaald. Om dit te doen is het noodzakelijk om te weten wat de betalingsvoorwaarden zijn en welke voorwaarden Aruba heeft om de schuld terug te betalen.

Aruba heeft Nederland al lang gevraagd om te beginnen met het bespreken van de voorwaarden voor de betaling van de schulden die zijn opgebouwd om de pandemie te overwinnen. Aruba, in tegenstelling tot Corsica en Sint Maarten, leent geld op de internationale markt en moet aan internationale investeerders een verklaring overleggen over hoe het met de oplopende grote schuld met Nederland omgaat.

Ze zouden bijvoorbeeld willen weten of deze schuld het vermogen van Aruba om zijn schulden op de internationale markt te betalen zal beïnvloeden. Omdat de Nederlandse schuld in oktober 2023 vervalt, wil Aruba zo snel mogelijk duidelijkheid krijgen van Nederland. Op ambtenaarniveau zijn al een aantal vergaderingen gehouden, maar nu in Den Haag vond de eerste van een aantal vergaderingen op mandatarisniveau plaats over dit onderwerp.

De Nederlandse regering wil het financiële en economische plan van Aruba voor de komende tijd zien, het FEM 2 dat in juni dit jaar klaar is. Nederland wil onder meer een kijkje nemen op de betaalbaarheid die Aruba voor de toekomst biedt. De informatie van het EFM 2 zal helpen bij het bepalen van onder meer de betalingsperiode en het rentepercentage.

Minister Maduro bedankt Minister President Wever-Croes voor zijn begeleiding, Staatssecretaris Van Huffelen en zijn team voor de goede bijeenkomst en het team van Aruba voor hun ondersteuning en professioneel werk ten behoeve van Aruba.

Stas Na Bzk 01Stas Na Bzk 06Stas Na Bzk 07Stas Na Bzk 03Stas Na Bzk 04Stas Na Bzk 05

Related posts

Gemengd beeld in Staat van de rechtshandhaving 2022

EA News Author

Minister Dangui Oduber: Het Internationaal Carnavalscomité presenteerde een nieuw boek

EA News Author

Voorzitter van het parlement Edgar Vrolijk: Helaas heeft de IPKO deze keer geen mogelijkheid geboden om te debatteren of in te gaan op de onderwerpen

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message