DutchInternationalNederland

Minister Thijsen sprak met MKB-voorzitter Jacco Vonhof

Mkb Nederland00

Minister van Buitenlandse Zaken mr. Ady Thijsen had vandaag een ontmoeting met voorzitter van MKB Nederland Jacco Vonhof. Het doel van dit bezoek is in eerste instantie om kennis te maken en te wisselen over onderwerpen die van belang kunnen zijn voor Aruba op het gebied van kleine en middelgrote ondernemingen. Mr. Thijsen sprak met mr. Vonhof beschrijft hoe de pandemie een zware slag was voor de economie van Aruba, waarbij de belangrijkste pijler het toerisme is.

Tegelijkertijd zei minister Thijsen dat Aruba een van de landen is die het snelst is hersteld na de pandemie. Dit zijn ontwikkelingen waarover financiële instellingen zoals het IMF ook spreken.

Een belangrijke les die we hebben geleerd van de pandemie is dat Aruba zijn economie moet verrijken. Vroeger was Aruba een grote economische pijler met zijn raffinaderijen en toerisme. Nu is alleen het toerisme de hoek waarop de economie draait. In dit kader maakt Aruba deel uit van de transitie naar alternatieve energie. Een MOU is net ondertekend tussen staatsbedrijven van Aruba en het Spaanse bedrijf Accion na Energia. Samen met het gebruik van LNG voor de productie van elektriciteit, maakt Aruba een trendsetter in de Caribische regio.

De volgende stap is landbouw, waar we in gesprek zijn met de Universiteit van Wageningen over mogelijkheden op dit gebied. Wat ook belangrijk is, is het stimuleren van de kleine en middelgrote bedrijfssector, die de ruggengraat van onze economie vormen. Ik denk dat we via samenwerking onze mensen moeten stimuleren om goede ondernemers te zijn. Het is ook belangrijk om te kijken waar het proces kan worden verbeterd en om te bepalen waar dit nodig is.

We moeten een omgeving creëren waarin vooral onze jongeren, die vaak een goed idee hebben, de leiding en de instrumenten hebben om hun eigen bedrijf op te richten. “Aruba heeft veel potentieel, dus het zou goed zijn om te kijken waar MKB Nederland kan helpen om de handelaren in Aruba te ondersteunen”, aldus minister Thijsen.

Jacco Vonhof, voorzitter van MKB Nederland, zei tegen minister Thijsen dat hij veel waarde hecht aan de uitspraken van de president over de situatie van MKB-bedrijven in Nederland. Vonhof: Het MKB Nederland heeft veel expertise en we zijn zeker bereid om manieren te onderzoeken waarop we kunnen helpen en ondersteunen om handelaren in Aruba te ondersteunen. Het zou goed zijn om een inventaris op te stellen bij de handelaars, zodat we kunnen zien op welk terrein we kunnen zijn.

Met uw organisatie zal er meer onderzoek naar nodig zijn. We kijken binnen MKB Nederland en andere partners naar mogelijkheden. ⁇

Minister Thijsen zei blij te zijn dat MKB Nederland bereid is om de nodige samenwerking te bieden. ‘

Op het moment dat Aruba in het midden van de hervormingen op verschillende terreinen in het kader van de  ⁇ Onderlinge Regeling, is het tijd om de sector van het kleine en middelgrote bedrijf te stimuleren. We weten van bedrijven op Aruba die een goed product hebben, dat ze momenteel onder andere naar Curaçao exporteren, terwijl het product potentieel heeft om naar Europa te worden geëxporteerd.

Hierdoor moeten we de mogelijkheid creëren voor de handelaar om te groeien en te groeien met zijn bedrijf. Het voordeel hiervan is dat als meer Arubaanse bedrijven commercieel succesvol zijn, dat een groot voordeel is voor Aruba, omdat bedrijven investeren in de economie van Aruba, zodat het geld op Aruba blijft, aldus minister Thijsen. Het woord bleef dat minister Thijsen de bedrijfsorganisaties zou informeren over hun behoeften en daarna weer met elkaar zou vergaderen. Minister Thijsen bedankte Jacco Vonhof voor de zeer aangename ontmoeting en is ervan overtuigd dat er mogelijkheden zijn voor samenwerking.

Related posts

SV Bubali wordt 80 jaar en Aruba kan met hun samen vieren

EA News Author

Bonaire organiseert haar tweede jaarlijkse ‘Bonaire International Sports Week’

EA News Author

Misha Raymond Delegatie van Aruba IPKO in Nederland: Jorien Wuite van D 66 kwam met de Motie om met koninkrijksconferentie weer te beginnen

EA News Author

1 comment

Minister Thijsen sprak met MKB-voorzitter Jacco Vonhof - Notisia 365 September 1, 2023 at 10:21 pm

[…] Source link […]

Reply

Leave a Comment

Whatsapp Message