DutchBonaire

Wegmarkering op zonne-energie voor meer veiligheid in het verkeer

Marka Di Kaya Solar Pa Mas Siguridat Den Trafiko

Proefproject met wegmarkering op zonne-energie 

Op de weg van Kralendijk naar Rincon is de directie Ruimte en Ontwikkeling (R&O) van het openbaar lichaam Bonaire (OLB), die valt onder de verantwoordelijkheid van gedeputeerde Hennyson Thielman, in het weekeinde begonnen met de uitvoering van een proefproject met het doel de veiligheid en zichtbaarheid van de weg en het verkeer te verbeteren. In opdracht van de directie R&O heeft het bedrijf D.S.G. Consultancy wegmarkeringen die op zonne-energie werken, zogenaamde ‘cat Ees’, en reflectoren aangebracht in het wegdek. 

Als het project succesvol blijkt, zullen deze wegmarkeringen ook op andere wegen op het eiland worden ingezet, om de veiligheid in het  verkeer op de wegen op ons eiland te verhogen, zegt gedeputeerde Hennyson Thielman. Als proef is begonnen op bovengenoemde weg, het gedeelte bij de bocht in de Kaminda Onima en ter hoogte van Mangasina di Rei. De wegmarkeringen die op zonne-energie werken, verlichten in het donker de randen van de weg, wat de weggebruikers een beter zicht geeft in de avonduren.

Gedeputeerde Thielman is tevreden met de uitvoering van dit project. Op deze wijze wordt getracht  een passend antwoord te vinden op de roep uit de gemeenschap om iets te doen aan de verkeersveiligheid op het eiland. Als het  project gunstige resultaten boekt, zullen ook andere wegen volgen.

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden, hebben de medewerkers van de afdeling Buitendienst van de directie R&O ook meegeholpen. Het OLB maakt gebruik van verschillende bedrijven voor het uitvoeren van diverse proefprojecten. Daarbij is het belangrijk dat medewerkers van de afdeling buitendienst meehelpen, zodat zij ook ervaring kunnen opdoen met het uitvoeren van verschillenden werkzaamheden, aldus gedeputeerde Thielman.

Related posts

Samenwerkingsovereenkomst tussen CMK en SAPC

EA News Author

Rechter heeft vandaag besloten beide verdachten van Kinderdagverblijf vrijheid te stellen

EA News Author

Weersverwachting tot dinsdag 14 november 2023

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message