Lokaal/Aruba Dutch

ATIA-voorzitter Hendrick Heriques: Handelaren hebben niet voor BBO aan de grens gekozen


Volgens ATIA-voorzitter Hendrick Heriques kon ook worden opgemerkt dat in verschillende verslagen die naar voren kwamen dat handelaren zelf voor de BTW op de grens hebben gekozen, dit klopt niet  volgens ATIA-voorzitter Hendrick Heriques, handelaren hebben niet gekozen, als je kijkt naar alle brieven die samen met de andere vakbonden zijn gestuurd, is het duidelijk dat ze btw willen, maar ook niet in de manier waarop het bij de belastingdienst van de overheid is ingediend.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft BTW met twee tarieven 18/6 en daarna 14/6 gepresenteerd, maar de ATIA heeft er op gewezen dat dit moet gebeuren, maar het IMF gaf in 2018 het rapport dat de BTW een percentage moet zijn dat zo eenvoudig mogelijk moet zijn, met zo weinig mogelijk uitzonderingen en op een zeer brede basis. ATIA denkt dat dit de beste manier is om het belastingstelsel te vereenvoudigen. Volgens ATIA-voorzitter Hendrick Heriques is het niet de vakbonden die het idee van een BBO aan de grens hebben bedacht, maar tegelijkertijd is hij van mening dat het goed en correct moet worden geïmplementeerd op een manier die de BTW-partij tijdelijk kan doen.

Het is ook twijfelachtig of de BBO aan de grens nodig is, gezien het feit dat in het februariverslag van de centrale bank, dat begin mei verscheen, de inkomsten van de overheid aanzienlijk zijn gestegen. De totale omzet steeg tot 25 miljoen en van de 25 miljoen is er slechts 10,6 miljoen BBO’s. Dit illustreert dat de producten met de hoogste prijzen die de hoogste BBO’s in rekening brengen, binnenkomen, zoals ook in het verleden is gezegd volgens ATIA-voorzitter Hendrick Heriques.

Als er meer van U komt, is U dan echt nodig aan de grens? Heb je een nieuwe belasting nodig? Omdat we er allemaal mee te maken hebben, vindt ATIA-voorzitter Hendrick Heriques het belangrijk om deze beslissing opnieuw te evalueren om te zien of je echt naar de grens moet komen voor het begin van juni, wat hier een paar dagen is.

Een ander punt dat ook werd geruisd is dat BBO aan de grens geen kosten verhoogt, volgens ATIA president Hendrick Heriques is dit niet helemaal waar, sommige wegen zijn waar en sommige wegen zijn niet waar. Het is waar dat als het niet stijgt de kosten dat het een handelsgoed is, als er meer duidelijkheid is waar de handelaar zijn krediet terugkrijgt, dan hoeft hij de kosten niet te verhogen, maar als het stijgt de kosten zijn als het product niet als handelsgoed wordt beschouwd, dan stijgt de inkomsten met 7% extra, dit kan worden gezien als een extra 7% invoerrecht dat aan de belastingdienst wordt betaald.

Waar het ook afbreuk doet, is waar de handelaar op het punt staat om de BBO te betalen en de producten heeft en niet weet wanneer deze producten ook zullen worden verkocht. Een BBO aan de grens zonder duidelijk gedefinieerde handelsgoederen heeft geen breed overzicht en de administratieve taken worden veel groter.

ATIA in dit geval pleit ervoor dat alle producten die worden ingevoerd kunnen worden gecrediteerd als handelsoptie, wat de markt veel meer zal openen en de handelaar zal helpen. ATIA is van mening dat de overheid moet nauwkeurig definiëren wat de handelsgoederen zijn die in deze wet worden bepaald, met name de BBO aan de grens, waardoor er meer wetgevende wijzigingen zijn die op hen wachten. ATIA beloofde dat het ontwerp eind maart zou zijn, maar wacht nog steeds op dit en de dagen zijn dicht om de wet te introduceren.

Related posts

Interparlementair Koninkrijksoverleg (IPKO) van 1 tot en met 5 juni

EA News Author

Benoeming en officiele aantreding Eilandsraad Leden

EA News Author

10 Mensen krijgen boet om te rijden met mobiele telefoon in handen

EA News Author

1 comment

Leave a Comment

Whatsapp Message