Lokaal/ArubaDutch

CEA bezoekt meer dan 30 adressen op eerste dag inning openstaande boetes

Ministerio Publico Di Aruba 1

Het openbaar ministerie is van start gegaan met het actief innen van openstaande geldboetes. Twee teams van het CEA (Cuerpo Especial Aruba) zijn vanochtend vroeg op pad gegaan om personen met achterstallige boetes thuis op te zoeken en boetes te innen. CEA heeft vandaag meer dan 30 adressen bezocht, zowel beneden als boven de brug. Daarbij zijn drie personen aangehouden. Het merendeel van de mensen betaalden meteen toen zij CEA aan de deur troffen. 

De actie zal deze hele week doorgaan. De CEA zal personen met openstaande boetes blijven opzoeken. Mensen die hun boetes niet of niet volledig betalen, zullen worden aangehouden en naar het KIA worden vervoerd om daar de door de rechter bij de geldboete opgelegde vervangende hechtenis uit te zitten.

Het openbaar ministerie doet opnieuw een dringende oproep aan personen die achterstallige boetes hebben om die te betalen:

  • U kunt online betalen via rekeningnummer 4000905 van de ArubaBank onder vermelding van uw parketnummer
  • U kunt swipen aan de balie van het openbaar ministerie. U hoeft hiertoe niet van te voren een afspraak te maken
  • U kunt uw boete ook bij Politiewacht in San Nicolas betalen van 08.00 uur ‘s ochtends tot 12.00 uur ’s middags. Alleen deze week. Twee medewerkers van het OM zitten klaar om uw betaling in ontvangst te nemen
  • U kunt alleen deze week ook met contant betalen.

Speciaal in het kader van deze actie, is het OM deze week elke dag van 08.00 uur ’s ochtends tot 15.30 uur ’s middags onafgebroken open. Met uitzondering van vrijdag, want dan sluit het OM om 12.00 uur. Dus u kunt ook tussen de middag bij het OM terecht. U hoeft geen afspraak te maken, u kunt gewoon binnenlopen.

Related posts

Workshops Beschermingscode BES en Verwaarlozing voor medewerkers van SGB

EA News Author

Weersverwachting geldig tot donderdag 04 mei 2023

EA News Author

Minister Rocco Tjon geeft een strafrechtelijke klacht tegen Patrick Paskel aan

EA News Author

1 comment

Leave a Comment

Whatsapp Message